×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Fašankové pagáčky se škvarky

Další recepty a články

Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový...
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...

Fašankové pagáčky se škvarky

Co budete potřebovat

250 ml vlažného mléka
30 g droždí
1⁄2 lžičky cukru
500 g hladké mouky
1 lžička soli
1 žloutek
80 g sádla
250 g škvarků
1 bílek
drcený kmín
sůl na posypání

Jak na to?

1. Do 50 ml mléka rozdrobte droždí a cukr. Nechte 15–20 minut na teplém místě. Hotový kvásek smíchejte s moukou, zbylým mlékem, solí, žloutkem, sádlem o pokojové teplotě, škvarky a vypracujte těsto. Dejte do mísy, zakryjte utěrkou a nechte hodinu kynout.
2. Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném válu na plát silný asi 1,5 cm. Pomocí skleničky vykrájejte kolečka. Pagáče rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pod utěrkou nechte ještě 10 minut vykynout. Poté pagáče pomažte bílkem, posypte drceným kmínem, solí a pečte dozlatova 15 minut na 170 °C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Fašankové pagáčky se škvarky

Hlavní chod Snadné Česká Chuťovky Magazín 2/2019 Počet porcí: 30 kusů
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

250 ml vlažného mléka
30 g droždí
1⁄2 lžičky cukru
500 g hladké mouky
1 lžička soli
1 žloutek
80 g sádla
250 g škvarků
1 bílek
drcený kmín
sůl na posypání

Jak na to?

1. Do 50 ml mléka rozdrobte droždí a cukr. Nechte 15–20 minut na teplém místě. Hotový kvásek smíchejte s moukou, zbylým mlékem, solí, žloutkem, sádlem o pokojové teplotě, škvarky a vypracujte těsto. Dejte do mísy, zakryjte utěrkou a nechte hodinu kynout.
2. Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném válu na plát silný asi 1,5 cm. Pomocí skleničky vykrájejte kolečka. Pagáče rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pod utěrkou nechte ještě 10 minut vykynout. Poté pagáče pomažte bílkem, posypte drceným kmínem, solí a pečte dozlatova 15 minut na 170 °C.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...

Inspirujte se podobnými recepty