
Fašankové pagáčky se škvarky
Postup přípravy
1. Do 50 ml mléka rozdrobte droždí a cukr. Nechte 15–20 minut na teplém místě. Hotový kvásek smíchejte s moukou, zbylým mlékem, solí, žloutkem, sádlem o pokojové teplotě, škvarky a vypracujte těsto. Dejte do mísy, zakryjte utěrkou a nechte hodinu kynout.
2. Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném válu na plát silný asi 1,5 cm. Pomocí skleničky vykrájejte kolečka. Pagáče rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pod utěrkou nechte ještě 10 minut vykynout. Poté pagáče pomažte bílkem, posypte drceným kmínem, solí a pečte dozlatova 15 minut na 170 °C.
Pomohl vám recept?
12hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod