Fašankové pagáčky se škvarky
Ingredience
250 ml | vlažného mléka |
30 g | droždí |
1⁄2 | lžičky cukru |
500 g | hladké mouky |
1 | lžička soli |
1 | žloutek |
80 g | sádla |
250 g | škvarků |
1 | bílek |
drcený kmín | |
sůl na posypání |
Postup přípravy
1. Do 50 ml mléka rozdrobte droždí a cukr. Nechte 15–20 minut na teplém místě. Hotový kvásek smíchejte s moukou, zbylým mlékem, solí, žloutkem, sádlem o pokojové teplotě, škvarky a vypracujte těsto. Dejte do mísy, zakryjte utěrkou a nechte hodinu kynout.
2. Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném válu na plát silný asi 1,5 cm. Pomocí skleničky vykrájejte kolečka. Pagáče rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pod utěrkou nechte ještě 10 minut vykynout. Poté pagáče pomažte bílkem, posypte drceným kmínem, solí a pečte dozlatova 15 minut na 170 °C.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY