Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Fašankové pagáčky se škvarky

Fašankové pagáčky se škvarky

Ingredience

250 ml vlažného mléka
30 g droždí
1⁄2 lžičky cukru
500 g hladké mouky
1 lžička soli
1 žloutek
80 g sádla
250 g škvarků
1 bílek
drcený kmín
sůl na posypání

Postup přípravy

1. Do 50 ml mléka rozdrobte droždí a cukr. Nechte 15–20 minut na teplém místě. Hotový kvásek smíchejte s moukou, zbylým mlékem, solí, žloutkem, sádlem o pokojové teplotě, škvarky a vypracujte těsto. Dejte do mísy, zakryjte utěrkou a nechte hodinu kynout.
2. Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném válu na plát silný asi 1,5 cm. Pomocí skleničky vykrájejte kolečka. Pagáče rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pod utěrkou nechte ještě 10 minut vykynout. Poté pagáče pomažte bílkem, posypte drceným kmínem, solí a pečte dozlatova 15 minut na 170 °C.

Pomohl vám recept?
12hodnocení4

Další videorecepty