
Farmářský salát
O něco rafinovanější salát, který ale zvládne každý. Navíc vás určitě překvapí chuť listů z červené řepy, které salátu dodají neobvyklou barevnost.
Ingredience
8 | malých brambor |
250 g | zelených fazolek |
150 g | cherry rajčat na větvičce |
2 | lžíce olivového oleje |
sůl | |
4 | vejce |
1 | balení salátu Mix baby špenát a listy červené řepy |
Dresink | |
---|---|
150 ml | olivového oleje |
3 | lžíce citronové šťávy |
2 | lžíce nasekaného kopru |
½ | lžičky soli |
čerstvě mletý pepř | |
½ | lžičky chilli vloček |
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 200 °C gril.
Brambory omyjte a dejte do hrnce se studenou vodou, přiveďte k varu a vařte 15–20 minut do změknutí. Po uvaření sceďte a nechte vychladnout.
Z fazolek odkrojte stonky, opláchněte a nechte okapat. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem spolu s cherry rajčaty. Zastříkněte olivovým olejem a mírně osolte. Vložte do trouby na 10 minut. Vyjměte rajčata, fazolky otočte a pečte dalších 10 minut.
Vejce uvařte natvrdo. Připravte dresink smícháním všech ingrediencí. Na talíře rozložte salát, přepůlené brambory a vajíčka, na stranu položte grilovaná rajčata a nakonec přidejte fazolové lusky. Celé zakapejte dresinkem a podávejte.
Pomohl vám recept?
6hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod