Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Farmářský salát

Farmářský salát

O něco rafinovanější salát, který ale zvládne každý. Navíc vás určitě překvapí chuť listů z červené řepy, které salátu dodají neobvyklou barevnost.

Ingredience

8 malých brambor
250 g zelených fazolek
150 g cherry rajčat na větvičce
2 lžíce olivového oleje
sůl
4 vejce
1 balení salátu Mix baby špenát a listy červené řepy
Dresink
150 ml olivového oleje
3 lžíce citronové šťávy
2 lžíce nasekaného kopru
½ lžičky soli
čerstvě mletý pepř
½ lžičky chilli vloček

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 200 °C gril.
Brambory omyjte a dejte do hrnce se studenou vodou, přiveďte k varu a vařte 15–20 minut do změknutí. Po uvaření sceďte a nechte vychladnout.
Z fazolek odkrojte stonky, opláchněte a nechte okapat. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem spolu s cherry rajčaty. Zastříkněte olivovým olejem a mírně osolte. Vložte do trouby na 10 minut. Vyjměte rajčata, fazolky otočte a pečte dalších 10 minut.
Vejce uvařte natvrdo. Připravte dresink smícháním všech ingrediencí. Na talíře rozložte salát, přepůlené brambory a vajíčka, na stranu položte grilovaná rajčata a nakonec přidejte fazolové lusky. Celé zakapejte dresinkem a podávejte.

Pomohl vám recept?
6hodnocení5

Další videorecepty