Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

250 g předvařené červené řepy
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
2 lžičky mletého kmínu
1 lžička mleté papriky
400 g cizrny v plechovce
6 lžic hladké mouky
1 vejce
sůl, pepř
100 ml pasty tahini
1 citron
1 balení mixu salátů
1 balení čerstvého koriandru
5 cherry rajčátek
1 balení tortill

Postup přípravy

1. Nastrouhejte na struhadle 250 g červené řepy a vymačkejte všechnu přebytečnou tekutinu. Pak oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli a 2 stroužky česneku.
2. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a nechte na něm změknout nakrájenou cibuli a česnek, asi 5 minut. Pak přidejte 2 lžičky mletého kmínu a lžičku papriky a nechte minutu rozvonět.
3. Potom v mixéru rozmixujte dohladka nastrouhanou řepu, ochucený česnek s cibulí, 400 g slité cizrny, 6 lžic hladké mouky a rozklepnuté vejce. Z hmoty pak tvarujte rukama malé kuličky a rozložte je s dostatečným rozestupem na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je v troubě na 200 °C po dobu 20–25 minut.
4. Když se peče falafel, připravte si pastu tahini. Nadrobno nasekejte 1 stroužek česneku a smíchejte ho se 100 ml pasty tahini, 70 ml vody a šťávou z citronu. Vše promíchejte. Hotový falafel pak zabalte spolu s čerstvým salátkem, nasekaným koriandrem a cherry rajčátky do tortill, které krátce prohřejte na pánvi nebo v troubě a podávejte s pastou tahini. Orientální dobrota se může podávat.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty