
Falafel z červené řepy ve wrapu
Ingredience
250 g | předvařené červené řepy |
1 | cibule |
3 | stroužky česneku |
1 | lžíce olivového oleje |
2 | lžičky mletého kmínu |
1 | lžička mleté papriky |
400 g | cizrny v plechovce |
6 | lžic hladké mouky |
1 | vejce |
sůl, pepř | |
100 ml | pasty tahini |
1 | citron |
1 | balení mixu salátů |
1 | balení čerstvého koriandru |
5 | cherry rajčátek |
1 | balení tortill |
Postup přípravy
1. Nastrouhejte na struhadle 250 g červené řepy a vymačkejte všechnu přebytečnou tekutinu. Pak oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli a 2 stroužky česneku.
2. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a nechte na něm změknout nakrájenou cibuli a česnek, asi 5 minut. Pak přidejte 2 lžičky mletého kmínu a lžičku papriky a nechte minutu rozvonět.
3. Potom v mixéru rozmixujte dohladka nastrouhanou řepu, ochucený česnek s cibulí, 400 g slité cizrny, 6 lžic hladké mouky a rozklepnuté vejce. Z hmoty pak tvarujte rukama malé kuličky a rozložte je s dostatečným rozestupem na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je v troubě na 200 °C po dobu 20–25 minut.
4. Když se peče falafel, připravte si pastu tahini. Nadrobno nasekejte 1 stroužek česneku a smíchejte ho se 100 ml pasty tahini, 70 ml vody a šťávou z citronu. Vše promíchejte. Hotový falafel pak zabalte spolu s čerstvým salátkem, nasekaným koriandrem a cherry rajčátky do tortill, které krátce prohřejte na pánvi nebo v troubě a podávejte s pastou tahini. Orientální dobrota se může podávat.