×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Falafel

Další recepty a články

Polévka z červené čočky
Polévka z červené...
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Congrí
Congrí
Congrí
Congrí
Hrachová kaše s uzeným a...
Hrachová kaše s...
Hrachová kaše s uzeným a...
Hrachová kaše s uzeným a...

Falafel

Co budete potřebovat

Jogurtový dresink
4 lžíce hustého řeckého jogurtu
2 lžíce citronové šťávy
1–2 větší stroužky česneku, rozmělněné nožem
centimetrový kousek zázvoru, jemně nastrouhaný
hrst čerstvého koriandru, nasekaného najemno
400 g uvařené cizrny
2–3 jarní cibulky (i s natí)
šťáva i kůra z 1/2 citronu
2 stroužky česneku
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
špetka chilli, sůl a pepř
2 lžíce hladké mouky
1 vejce slunečnicový olej na smažení
4–5 pita chlebů
1 salát, natrhaný na jednotlivé listy
1 červená cibule, nakrájená na tenká kolečka
jogurtový dresink

Jak na to?

Všechny ingredience smíchejte a dejte na chvíli odpočinout do lednice.
Cizrnu na deset až dvanáct hodin namočte do vody. Poté ji slijte a zhruba hodinu povařte v nové vodě. Důkladně sceďte, nechte zchladnout a pak ji spolu s nasekanou jarní cibulkou, citronovou štávou i kurou, rozetřenými stroužky česneku, kmínem, koriandrem a chilli rozmixujte. Osolte a opepřete podle chuti a nechte směs chvilku odpočinout. Přidejte mouku a vejce a navlhčenýma rukama tvarujte karbanátky. Ty osmažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Pita chleby vždy rozřízněte, dovnitř dejte čerstvé listy salátu, kolečka červené cibule, dva tři falafely a přelijte jogurtovým dresinkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Falafel

Hlavní chod Snadné Orientální Luštěniny Magazín 2/2011
Průměrné hodnocení 4 (11)

Co budete potřebovat

Jogurtový dresink
4 lžíce hustého řeckého jogurtu
2 lžíce citronové šťávy
1–2 větší stroužky česneku, rozmělněné nožem
centimetrový kousek zázvoru, jemně nastrouhaný
hrst čerstvého koriandru, nasekaného najemno
400 g uvařené cizrny
2–3 jarní cibulky (i s natí)
šťáva i kůra z 1/2 citronu
2 stroužky česneku
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
špetka chilli, sůl a pepř
2 lžíce hladké mouky
1 vejce slunečnicový olej na smažení
4–5 pita chlebů
1 salát, natrhaný na jednotlivé listy
1 červená cibule, nakrájená na tenká kolečka
jogurtový dresink

Jak na to?

Všechny ingredience smíchejte a dejte na chvíli odpočinout do lednice.
Cizrnu na deset až dvanáct hodin namočte do vody. Poté ji slijte a zhruba hodinu povařte v nové vodě. Důkladně sceďte, nechte zchladnout a pak ji spolu s nasekanou jarní cibulkou, citronovou štávou i kurou, rozetřenými stroužky česneku, kmínem, koriandrem a chilli rozmixujte. Osolte a opepřete podle chuti a nechte směs chvilku odpočinout. Přidejte mouku a vejce a navlhčenýma rukama tvarujte karbanátky. Ty osmažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Pita chleby vždy rozřízněte, dovnitř dejte čerstvé listy salátu, kolečka červené cibule, dva tři falafely a přelijte jogurtovým dresinkem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Congrí
Congrí
Congrí
Congrí
Hrachová kaše s uzeným a...
Hrachová kaše s uzeným a...
Hrachová kaše s uzeným a...
Hrachová kaše s uzeným a...

Inspirujte se podobnými recepty