Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kg dýně Hokkaido, nakrájené na kousky
3 lžíce olivového oleje
malý svazek šalvěje
2 varné sáčky kulatozrnné rýže
1,5 l zeleninového bujonu, horkého
50 g másla
1 cibule, jemně nasekaná
1 malá sklenička bílého vína
50 g parmazánu + na posypání

Postup přípravy

  • Troubu předehřejte na 220 °C. Kousky dýně promíchejte se lžící oleje a polovinou nasekaných šalvějových lístků. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte třicet minut dozlatova. Mezitím vložte dva sáčky rýže do hrnce, zalijte vývarem a vařte patnáct dvacet minut.
  • V jiném hrnci rozpusťte polovinu másla, přisypte cibuli a osm až deset minut za občasného míchání opékejte. Přidejte okapanou rýži, vlijte víno a za občasného jej nechte odpařit.
  • Zbylé šalvějové lístky opečte na oleji dokřupava. Polovinu pečené dýně rozmixujte na pyré a spolu se sýrem a zbylým máslem vmíchejte do rýže. Nechte pár minut stát.
  • Na konec do rizota přidejte pečené kousky dýně, ozdobte šalvějí a posypte parmazánem.
Pomohl vám recept?
330hodnocení4

Další videorecepty