×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Dýňové rizoto

Další recepty a články

Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za...
Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut
Čokoládovo-dýňový cheesecake
Čokoládovo-dýňový...
Čokoládovo-dýňový cheesecake
Čokoládovo-dýňový cheesecake
Dýňové rizoto s cuketou
Dýňové rizoto s...
Dýňové rizoto s cuketou
Dýňové rizoto s cuketou
Zelenina pečená v troubě
Zelenina pečená v...
Zelenina pečená v troubě
Zelenina pečená v troubě

Dýňové rizoto

Co budete potřebovat

1 kg dýně Hokkaido ABio, nakrájené na kousky
3 lžíce olivového oleje ES
malý svazek šalvěje
2 varné sáčky kulatozrnné rýže
1,5 l zeleninového bujonu AQ, horkého
50 g másla ES
1 cibule, jemně nasekaná
1 malá sklenička bílého vína
50 g parmazánu + na posypání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Kousky dýně promíchejte se lžící oleje a polovinou nasekaných šalvějových lístků. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte třicet minut dozlatova. Mezitím vložte dva sáčky rýže do hrnce, zalijte vývarem a vařte patnáct dvacet minut. V jiném hrnci rozpusťte polovinu másla, přisypte cibuli a osm až deset minut za občasného míchání opékejte. Přidejte okapanou rýži, vlijte víno a za občasného jej nechte odpařit. Zbylé šalvějové lístky opečte na oleji dokřupava. Polovinu pečené dýně rozmixujte na pyré a spolu se sýrem a zbylým máslem vmíchejte do rýže. Nechte pár minut stát. Na konec do rizota přidejte pečené kousky dýně, ozdobte šalvějí a posypte parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňové rizoto

Velmi snadné Česká Vegetariánské Dýně Magazín 12/2011
Průměrné hodnocení 4 (115)

Co budete potřebovat

1 kg dýně Hokkaido ABio, nakrájené na kousky
3 lžíce olivového oleje ES
malý svazek šalvěje
2 varné sáčky kulatozrnné rýže
1,5 l zeleninového bujonu AQ, horkého
50 g másla ES
1 cibule, jemně nasekaná
1 malá sklenička bílého vína
50 g parmazánu + na posypání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Kousky dýně promíchejte se lžící oleje a polovinou nasekaných šalvějových lístků. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte třicet minut dozlatova. Mezitím vložte dva sáčky rýže do hrnce, zalijte vývarem a vařte patnáct dvacet minut. V jiném hrnci rozpusťte polovinu másla, přisypte cibuli a osm až deset minut za občasného míchání opékejte. Přidejte okapanou rýži, vlijte víno a za občasného jej nechte odpařit. Zbylé šalvějové lístky opečte na oleji dokřupava. Polovinu pečené dýně rozmixujte na pyré a spolu se sýrem a zbylým máslem vmíchejte do rýže. Nechte pár minut stát. Na konec do rizota přidejte pečené kousky dýně, ozdobte šalvějí a posypte parmazánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut
Čokoládovo-dýňový cheesecake
Čokoládovo-dýňový cheesecake
Čokoládovo-dýňový cheesecake
Čokoládovo-dýňový cheesecake
Dýňové rizoto s cuketou
Dýňové rizoto s cuketou
Dýňové rizoto s cuketou
Dýňové rizoto s cuketou
Zelenina pečená v troubě
Zelenina pečená v troubě
Zelenina pečená v troubě
Zelenina pečená v troubě

Inspirujte se podobnými recepty