Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Dýňová frittata

Dýňová frittata

Tohle jednoduché jídlo si na podzim zamilujete. Je rychle hotové a navíc si ho můžete navařit do zásoby. To zní jako ideální tip na dnešní večeři, co říkáte?

Ingredience

1 červená cibule
olivový olej
400 g máslové dýně
250 g klobásy
sůl
hrst nakrájené kapusty
8 vajec
150 ml zakysané smetany
150 g sýru Feta

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 200 °C.
Červenou cibuli nakrájejte na měsíčky a nechte pozvolna zkaramelizovat na rozehřátém oleji v pánvi s kovovou rukojetí, kterou je možné vložit do trouby. Přidejte nakrájenou dýni a klobásu, osolte a opečte doměkka. Po chvíli přihoďte nakrájenou kapustu a ještě pár minut opékejte.
Vajíčka prošlehejte se zakysanou smetanou a nalijte do pánve. Posypte nakrájenou fetou a dejte na půl hodiny zapéct do trouby. Pokud nemáte pánev vhodnou do trouby, pečte frittatu 20 minut na mírném ohni.

Pomohl vám recept?
5hodnocení5

Další videorecepty