Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDvoupatrová pavlova
Albert logoAlbert logo
  • Dvoupatrová pavlova

Dvoupatrová pavlova

Dvoupatrová pavlova
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Vaječný bílek 6 ks
  • Cukr krupicový 150 g
  • Cukr muscovado 150 g
  • Jablečný ocet 3 plž
  • Škrob kukuřičný 3 plž
  • Potravinářské barvivo
  • Vanilkový extrakt 2 plž
  • Smetana ke šlehání 4 ks
  • Borůvky 350 g
  • Maliny 350 g
  • Vaječný bílek 6 ks
  • Cukr krupicový 150 g
  • Cukr muscovado 150 g
  • Jablečný ocet 3 plž
  • Škrob kukuřičný 3 plž
  • Potravinářské barvivo
  • Vanilkový extrakt 2 plž
  • Smetana ke šlehání 4 ks
  • Borůvky 350 g
  • Maliny 350 g

Příprava

1
Bílky vyšlehejte do polotuha, pak k nim postupně přidávejte oba cukry a ušlehejte dotuha. Nakonec přilijte ocet, vsypte kukuřičný škrob a vmíchejte pár kapek malinového barviva, aby směs jen lehce chytla růžovou barvu.
2
Z hmoty vytvarujte na plech vyložený pečicím papírem dvě kola: jedno asi jako mělký talíř a menší jako dezertní. Pečte cca tři čtvrtě hodiny až hodinu v troubě předehřáté na 120 °C. Sledujte, aby vám pavlova nehnědla – pokud chytá barvu, pootevřete dvířka trouby.
3
Pavlovy, které by měly mít křupavou krustu navrchu a měkký vnitřek, nechte zchladnout. Smetanu si postupně ušlehejte dotuha. Polovinou pomažte větší pavlovu, poklaďte polovinou ovoce, přiklopte druhou pavlovou, potřete zbylou šlehačkou a dozdobte ovocem.
1
Bílky vyšlehejte do polotuha, pak k nim postupně přidávejte oba cukry a ušlehejte dotuha. Nakonec přilijte ocet, vsypte kukuřičný škrob a vmíchejte pár kapek malinového barviva, aby směs jen lehce chytla růžovou barvu.
2
Z hmoty vytvarujte na plech vyložený pečicím papírem dvě kola: jedno asi jako mělký talíř a menší jako dezertní. Pečte cca tři čtvrtě hodiny až hodinu v troubě předehřáté na 120 °C. Sledujte, aby vám pavlova nehnědla – pokud chytá barvu, pootevřete dvířka trouby.
3
Pavlovy, které by měly mít křupavou krustu navrchu a měkký vnitřek, nechte zchladnout. Smetanu si postupně ušlehejte dotuha. Polovinou pomažte větší pavlovu, poklaďte polovinou ovoce, přiklopte druhou pavlovou, potřete zbylou šlehačkou a dozdobte ovocem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě dnes

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 15 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.