Domácí sušenky s kávovou zmrzlinou
Ingredience
6 | kopečků vanilkové zmrzliny |
240 ml | čerstvě uvařeného espresa |
kávový likér | |
Na sušenky: | |
---|---|
190 g | hladké mouky |
¾ | lžičky kypřicího prášku do pečiva |
100 g | krupicového cukru |
2 | vejce |
½ | pomeranče |
1 | lžička vanilkového extraktu |
75 g | pistácií |
Postup přípravy
Italský kávový dezert je ideální při zapadajícím sluníčku v teplém létě.
Nejprve upečte sušenky:
1) Troubu předehřejte na 180 °C.
2) Mouku smíchejte v míse kypřicím s práškem a cukrem. Uprostřed udělejte důlek a do něj vyklepněte 2 vejce, přidejte kůru, extrakt i pistácie a promíchejte.
3) Těsto přendejte na lehce pomoučenou pracovní plochu a hněťte, aby bylo hladké a elastické.
4) Pak z něj vytvořte váleček dlouhý 30 cm. Přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem, lehce po celé délce zploštěte rukou a pečte 20 až 25 minut. Vyjměte z trouby a nechte 15 minut odpočívat.
5) Teplotu v troubě snižte na 140 °C a váleček pokrájejte na 7mm plátky.
6) Vyskládejte je na plech a 15–20 minut dopečte dokřupava.
A jdeme do finále:
7) Každý kopeček zmrzliny dejte do 1 skleničky, přelijte espresem a likérem, podávejte se sušenkami.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY