×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Domácí sušenky s kávovou zmrzlinou

Další recepty a články

Citronovo-zázvorová zmrzlina s...
Citronovo-zázvorová...
Citronovo-zázvorová zmrzlina s...
Citronovo-zázvorová zmrzlina s...

Domácí sušenky s kávovou zmrzlinou

Tip do kuchyně

 

Zmrzlinu můžete ještě zasypat hoblinkami čokolády.

Co budete potřebovat

6 kopečků vanilkové zmrzliny
240 ml čerstvě uvařeného espresa
kávový likér
Na sušenky:
190 g hladké mouky
¾ lžičky kypřicího prášku do pečiva
100 g krupicového cukru
2 vejce
½ pomeranče
1 lžička vanilkového extraktu
75 g pistácií

Jak na to?

Italský kávový dezert je ideální při zapadajícím sluníčku v teplém létě.

Nejprve upečte sušenky:
1) Troubu předehřejte na 180 °C.
2) Mouku smíchejte v míse kypřicím s práškem a cukrem. Uprostřed udělejte důlek a do něj vyklepněte 2 vejce, přidejte kůru, extrakt i pistácie a promíchejte.
3) Těsto přendejte na lehce pomoučenou pracovní plochu a hněťte, aby bylo hladké a elastické.
4) Pak z něj vytvořte váleček dlouhý 30 cm. Přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem, lehce po celé délce zploštěte rukou a pečte 20 až 25 minut. Vyjměte z trouby a nechte 15 minut odpočívat.
5) Teplotu v troubě snižte na 140 °C a váleček pokrájejte na 7mm plátky.
6) Vyskládejte je na plech a 15–20 minut dopečte dokřupava.

A jdeme do finále:
7) Každý kopeček zmrzliny dejte do 1 skleničky, přelijte espresem a likérem, podávejte se sušenkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí sušenky s kávovou zmrzlinou

Dezert Snadné Italská Zmrzlina Mražení a zachlazování Magazín 8/2013
Průměrné hodnocení 4 (8)

Tip do kuchyně

 

Zmrzlinu můžete ještě zasypat hoblinkami čokolády.

Co budete potřebovat

6 kopečků vanilkové zmrzliny
240 ml čerstvě uvařeného espresa
kávový likér
Na sušenky:
190 g hladké mouky
¾ lžičky kypřicího prášku do pečiva
100 g krupicového cukru
2 vejce
½ pomeranče
1 lžička vanilkového extraktu
75 g pistácií

Jak na to?

Italský kávový dezert je ideální při zapadajícím sluníčku v teplém létě.

Nejprve upečte sušenky:
1) Troubu předehřejte na 180 °C.
2) Mouku smíchejte v míse kypřicím s práškem a cukrem. Uprostřed udělejte důlek a do něj vyklepněte 2 vejce, přidejte kůru, extrakt i pistácie a promíchejte.
3) Těsto přendejte na lehce pomoučenou pracovní plochu a hněťte, aby bylo hladké a elastické.
4) Pak z něj vytvořte váleček dlouhý 30 cm. Přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem, lehce po celé délce zploštěte rukou a pečte 20 až 25 minut. Vyjměte z trouby a nechte 15 minut odpočívat.
5) Teplotu v troubě snižte na 140 °C a váleček pokrájejte na 7mm plátky.
6) Vyskládejte je na plech a 15–20 minut dopečte dokřupava.

A jdeme do finále:
7) Každý kopeček zmrzliny dejte do 1 skleničky, přelijte espresem a likérem, podávejte se sušenkami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Citronovo-zázvorová zmrzlina s...
Citronovo-zázvorová zmrzlina s...
Citronovo-zázvorová zmrzlina s...
Citronovo-zázvorová zmrzlina s...

Inspirujte se podobnými recepty