Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

6 kopečků vanilkové zmrzliny
240 ml čerstvě uvařeného espresa
kávový likér
Na sušenky:
190 g hladké mouky
¾ lžičky kypřicího prášku do pečiva
100 g krupicového cukru
2 vejce
½ pomeranče
1 lžička vanilkového extraktu
75 g pistácií

Postup přípravy

Italský kávový dezert je ideální při zapadajícím sluníčku v teplém létě.

Nejprve upečte sušenky:
1) Troubu předehřejte na 180 °C.
2) Mouku smíchejte v míse kypřicím s práškem a cukrem. Uprostřed udělejte důlek a do něj vyklepněte 2 vejce, přidejte kůru, extrakt i pistácie a promíchejte.
3) Těsto přendejte na lehce pomoučenou pracovní plochu a hněťte, aby bylo hladké a elastické.
4) Pak z něj vytvořte váleček dlouhý 30 cm. Přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem, lehce po celé délce zploštěte rukou a pečte 20 až 25 minut. Vyjměte z trouby a nechte 15 minut odpočívat.
5) Teplotu v troubě snižte na 140 °C a váleček pokrájejte na 7mm plátky.
6) Vyskládejte je na plech a 15–20 minut dopečte dokřupava.

A jdeme do finále:
7) Každý kopeček zmrzliny dejte do 1 skleničky, přelijte espresem a likérem, podávejte se sušenkami.

Pomohl vám recept?
12hodnocení3

Další videorecepty