×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Domácí pizza prosciuto s chřestem a vejci

Další recepty a články

Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...

Domácí pizza prosciuto s chřestem a vejci

Tip do kuchyně

 

Na tento recept můžete použít i klasický rajčatový základ.

Co budete potřebovat

½ svazku zeleného
200 g chřestu
1 základní těsto na pizzu
olivový olej
2 stroužky česneku
8 plátků prosciutta
bazalkové pesto
8 vajec
sůl

Jak na to?

Nechte se inspirovat italskou kuchyní a připravte si domácí pizzu prosciuto s chřestem a vejci.

1) Z výhonků chřestu odřízně­te tvrdé konce, a pak je dejte na 3 minuty do vroucí vody, sceďte a následně zchlaďte na kostkách ledu. Pokrájejte na kousky.

2) Troubu přede­hřejte na 220 °C.

3) Na 5–10 minut do ní dejte nahřát 2 plechy.

4) Těsto na pizzu rozdělte na 4 stejné části a z každé rukama roztáhněte kolo o průměru 15 cm.

5) Plechy vyjměte z trouby, potřete je olejem, navrch dejte kola z těsta a potřete je olejem s rozmělněným česnekem.

6) Navrch rozdělte prosciutto a chřest.

7) Potřete pestem a dejte péct na 15 minut.

8) Pak na pizzy vyklepněte vejce a 5 minut dopečte. Osolte podle chuti.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí pizza prosciuto s chřestem a vejci

Hlavní chod Snadné Italská Pečení Bazalka Magazín 3/2013
Průměrné hodnocení 4 (4)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Na tento recept můžete použít i klasický rajčatový základ.

Co budete potřebovat

½ svazku zeleného
200 g chřestu
1 základní těsto na pizzu
olivový olej
2 stroužky česneku
8 plátků prosciutta
bazalkové pesto
8 vajec
sůl

Jak na to?

Nechte se inspirovat italskou kuchyní a připravte si domácí pizzu prosciuto s chřestem a vejci.

1) Z výhonků chřestu odřízně­te tvrdé konce, a pak je dejte na 3 minuty do vroucí vody, sceďte a následně zchlaďte na kostkách ledu. Pokrájejte na kousky.

2) Troubu přede­hřejte na 220 °C.

3) Na 5–10 minut do ní dejte nahřát 2 plechy.

4) Těsto na pizzu rozdělte na 4 stejné části a z každé rukama roztáhněte kolo o průměru 15 cm.

5) Plechy vyjměte z trouby, potřete je olejem, navrch dejte kola z těsta a potřete je olejem s rozmělněným česnekem.

6) Navrch rozdělte prosciutto a chřest.

7) Potřete pestem a dejte péct na 15 minut.

8) Pak na pizzy vyklepněte vejce a 5 minut dopečte. Osolte podle chuti.

Další recepty a články

Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.