×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Domácí pizza prosciuto s chřestem a vejci

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty,...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Domácí pizza prosciuto s chřestem a vejci

Tip do kuchyně

 

Na tento recept můžete použít i klasický rajčatový základ.

Co budete potřebovat

½ svazku zeleného
200 g chřestu
1 základní těsto na pizzu
olivový olej
2 stroužky česneku
8 plátků prosciutta
bazalkové pesto
8 vajec
sůl

Jak na to?

Nechte se inspirovat italskou kuchyní a připravte si domácí pizzu prosciuto s chřestem a vejci.

1) Z výhonků chřestu odřízně­te tvrdé konce, a pak je dejte na 3 minuty do vroucí vody, sceďte a následně zchlaďte na kostkách ledu. Pokrájejte na kousky.

2) Troubu přede­hřejte na 220 °C.

3) Na 5–10 minut do ní dejte nahřát 2 plechy.

4) Těsto na pizzu rozdělte na 4 stejné části a z každé rukama roztáhněte kolo o průměru 15 cm.

5) Plechy vyjměte z trouby, potřete je olejem, navrch dejte kola z těsta a potřete je olejem s rozmělněným česnekem.

6) Navrch rozdělte prosciutto a chřest.

7) Potřete pestem a dejte péct na 15 minut.

8) Pak na pizzy vyklepněte vejce a 5 minut dopečte. Osolte podle chuti.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí pizza prosciuto s chřestem a vejci

Hlavní chod Snadné Italská Pečení Magazín 3/2013
Průměrné hodnocení 4.5 (4)

Tip do kuchyně

 

Na tento recept můžete použít i klasický rajčatový základ.

Co budete potřebovat

½ svazku zeleného
200 g chřestu
1 základní těsto na pizzu
olivový olej
2 stroužky česneku
8 plátků prosciutta
bazalkové pesto
8 vajec
sůl

Jak na to?

Nechte se inspirovat italskou kuchyní a připravte si domácí pizzu prosciuto s chřestem a vejci.

1) Z výhonků chřestu odřízně­te tvrdé konce, a pak je dejte na 3 minuty do vroucí vody, sceďte a následně zchlaďte na kostkách ledu. Pokrájejte na kousky.

2) Troubu přede­hřejte na 220 °C.

3) Na 5–10 minut do ní dejte nahřát 2 plechy.

4) Těsto na pizzu rozdělte na 4 stejné části a z každé rukama roztáhněte kolo o průměru 15 cm.

5) Plechy vyjměte z trouby, potřete je olejem, navrch dejte kola z těsta a potřete je olejem s rozmělněným česnekem.

6) Navrch rozdělte prosciutto a chřest.

7) Potřete pestem a dejte péct na 15 minut.

8) Pak na pizzy vyklepněte vejce a 5 minut dopečte. Osolte podle chuti.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Inspirujte se podobnými recepty