Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

½ svazku zeleného
200 g chřestu
1 základní těsto na pizzu
olivový olej
2 stroužky česneku
8 plátků prosciutta
bazalkové pesto
8 vajec
sůl

Postup přípravy

Nechte se inspirovat italskou kuchyní a připravte si domácí pizzu prosciuto s chřestem a vejci.

1) Z výhonků chřestu odřízně­te tvrdé konce, a pak je dejte na 3 minuty do vroucí vody, sceďte a následně zchlaďte na kostkách ledu. Pokrájejte na kousky.

2) Troubu přede­hřejte na 220 °C.

3) Na 5–10 minut do ní dejte nahřát 2 plechy.

4) Těsto na pizzu rozdělte na 4 stejné části a z každé rukama roztáhněte kolo o průměru 15 cm.

5) Plechy vyjměte z trouby, potřete je olejem, navrch dejte kola z těsta a potřete je olejem s rozmělněným česnekem.

6) Navrch rozdělte prosciutto a chřest.

7) Potřete pestem a dejte péct na 15 minut.

8) Pak na pizzy vyklepněte vejce a 5 minut dopečte. Osolte podle chuti.

Pomohl vám recept?
5hodnocení5

Další videorecepty