×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Domácí pizza prosciuto s chřestem a vejci

Další recepty a články

Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety,...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech

Domácí pizza prosciuto s chřestem a vejci

Tip do kuchyně

 

Na tento recept můžete použít i klasický rajčatový základ.

Co budete potřebovat

½ svazku zeleného
200 g chřestu
1 základní těsto na pizzu
olivový olej
2 stroužky česneku
8 plátků prosciutta
bazalkové pesto
8 vajec
sůl

Jak na to?

Nechte se inspirovat italskou kuchyní a připravte si domácí pizzu prosciuto s chřestem a vejci.

1) Z výhonků chřestu odřízně­te tvrdé konce, a pak je dejte na 3 minuty do vroucí vody, sceďte a následně zchlaďte na kostkách ledu. Pokrájejte na kousky.

2) Troubu přede­hřejte na 220 °C.

3) Na 5–10 minut do ní dejte nahřát 2 plechy.

4) Těsto na pizzu rozdělte na 4 stejné části a z každé rukama roztáhněte kolo o průměru 15 cm.

5) Plechy vyjměte z trouby, potřete je olejem, navrch dejte kola z těsta a potřete je olejem s rozmělněným česnekem.

6) Navrch rozdělte prosciutto a chřest.

7) Potřete pestem a dejte péct na 15 minut.

8) Pak na pizzy vyklepněte vejce a 5 minut dopečte. Osolte podle chuti.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí pizza prosciuto s chřestem a vejci

Hlavní chod Snadné Italská Pečení Magazín 3/2013
Průměrné hodnocení 4 (4)

Tip do kuchyně

 

Na tento recept můžete použít i klasický rajčatový základ.

Co budete potřebovat

½ svazku zeleného
200 g chřestu
1 základní těsto na pizzu
olivový olej
2 stroužky česneku
8 plátků prosciutta
bazalkové pesto
8 vajec
sůl

Jak na to?

Nechte se inspirovat italskou kuchyní a připravte si domácí pizzu prosciuto s chřestem a vejci.

1) Z výhonků chřestu odřízně­te tvrdé konce, a pak je dejte na 3 minuty do vroucí vody, sceďte a následně zchlaďte na kostkách ledu. Pokrájejte na kousky.

2) Troubu přede­hřejte na 220 °C.

3) Na 5–10 minut do ní dejte nahřát 2 plechy.

4) Těsto na pizzu rozdělte na 4 stejné části a z každé rukama roztáhněte kolo o průměru 15 cm.

5) Plechy vyjměte z trouby, potřete je olejem, navrch dejte kola z těsta a potřete je olejem s rozmělněným česnekem.

6) Navrch rozdělte prosciutto a chřest.

7) Potřete pestem a dejte péct na 15 minut.

8) Pak na pizzy vyklepněte vejce a 5 minut dopečte. Osolte podle chuti.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech

Inspirujte se podobnými recepty