
Domácí pizza prosciuto s chřestem a vejci
Postup přípravy
Nechte se inspirovat italskou kuchyní a připravte si domácí pizzu prosciuto s chřestem a vejci.
1) Z výhonků chřestu odřízněte tvrdé konce, a pak je dejte na 3 minuty do vroucí vody, sceďte a následně zchlaďte na kostkách ledu. Pokrájejte na kousky.
2) Troubu předehřejte na 220 °C.
3) Na 5–10 minut do ní dejte nahřát 2 plechy.
4) Těsto na pizzu rozdělte na 4 stejné části a z každé rukama roztáhněte kolo o průměru 15 cm.
5) Plechy vyjměte z trouby, potřete je olejem, navrch dejte kola z těsta a potřete je olejem s rozmělněným česnekem.
6) Navrch rozdělte prosciutto a chřest.
7) Potřete pestem a dejte péct na 15 minut.
8) Pak na pizzy vyklepněte vejce a 5 minut dopečte. Osolte podle chuti.
Pomohl vám recept?
5hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod