Domácí pizza prosciuto s chřestem a vejci
Ingredience
½ | svazku zeleného |
200 g | chřestu |
1 | základní těsto na pizzu |
olivový olej | |
2 | stroužky česneku |
8 | plátků prosciutta |
bazalkové pesto | |
8 | vajec |
sůl |
Postup přípravy
Nechte se inspirovat italskou kuchyní a připravte si domácí pizzu prosciuto s chřestem a vejci.
1) Z výhonků chřestu odřízněte tvrdé konce, a pak je dejte na 3 minuty do vroucí vody, sceďte a následně zchlaďte na kostkách ledu. Pokrájejte na kousky.
2) Troubu předehřejte na 220 °C.
3) Na 5–10 minut do ní dejte nahřát 2 plechy.
4) Těsto na pizzu rozdělte na 4 stejné části a z každé rukama roztáhněte kolo o průměru 15 cm.
5) Plechy vyjměte z trouby, potřete je olejem, navrch dejte kola z těsta a potřete je olejem s rozmělněným česnekem.
6) Navrch rozdělte prosciutto a chřest.
7) Potřete pestem a dejte péct na 15 minut.
8) Pak na pizzy vyklepněte vejce a 5 minut dopečte. Osolte podle chuti.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY