
Domácí müsli

Snadné
16-30 minut
3/5
Česká
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Ovesné vločky 250 g
- Cukr tmavý 100 g
- Mandle 100 g
- Kokos plátky 75 g
- Med 70 ml
- Směs sušeného ovoce 100 g
- Jablečná šťáva 50 ml
- Skořice mletá 1 plž
- Ovesné vločky 250 g
- Cukr tmavý 100 g
- Mandle 100 g
- Kokos plátky 75 g
- Med 70 ml
- Směs sušeného ovoce 100 g
- Jablečná šťáva 50 ml
- Skořice mletá 1 plž
Příprava
- 1Mandle nasekejte, větší kusy ovoce nakrájejte. Přidejte vločky, kokos, cukr a skořici. Vše důkladně promíchejte a lehce zalijte medem s jablečnou
- 2šťávou. Směs vysypte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do předehřáté trouby na 170 °C na cca 15–20 minut zapéct. Upečeným müsli můžete zdobit například jogurtové poháry.
- 3TIP:
- 4Domácí müsli můžete podávat i místo sušenek. Pokud vás bude honit mlsná, bude to určitě zdravější a chutná varianta mlsání, než zmiňované sušenky. Müsli dále doporučujeme vyzkoušet ještě s mlékem nebo tvarohem.
- 1Mandle nasekejte, větší kusy ovoce nakrájejte. Přidejte vločky, kokos, cukr a skořici. Vše důkladně promíchejte a lehce zalijte medem s jablečnou
- 2šťávou. Směs vysypte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do předehřáté trouby na 170 °C na cca 15–20 minut zapéct. Upečeným müsli můžete zdobit například jogurtové poháry.
- 3TIP:
- 4Domácí müsli můžete podávat i místo sušenek. Pokud vás bude honit mlsná, bude to určitě zdravější a chutná varianta mlsání, než zmiňované sušenky. Müsli dále doporučujeme vyzkoušet ještě s mlékem nebo tvarohem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.