Domácí majonéza
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Vejce opatrně rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky dejte do vysoké užší nádoby vhodné ke šlehání tyčovým mixérem.
2. Přidejte 2 lžičky hořčice.
3. Dochuťte šťávou z citronu, solí a pepřem.
4. Opatrně k surovinám přilijte olej.
5. Tyčovým mixérem jemně staticky mixujte 1–2 minuty, než se veškerý olej zapracuje a vznikne majonéza.
6. Hotovou majonézu spotřebujte do 3 dnů. Skladujte v uzavíratelné nádobě v lednici.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Domácí majonéza
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Vejce opatrně rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky dejte do vysoké užší nádoby vhodné ke šlehání tyčovým mixérem.
2. Přidejte 2 lžičky hořčice.
3. Dochuťte šťávou z citronu, solí a pepřem.
4. Opatrně k surovinám přilijte olej.
5. Tyčovým mixérem jemně staticky mixujte 1–2 minuty, než se veškerý olej zapracuje a vznikne majonéza.
6. Hotovou majonézu spotřebujte do 3 dnů. Skladujte v uzavíratelné nádobě v lednici.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio