Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

270 g cukru krupice
2 vejce
60 g lískových ořechů
28 g cukru moučky
sůl
2 lžičky mleté kávy Perla Firenze
40 ml vody
100 g másla

Postup přípravy

1. V rendlíku promíchejte 120 g cukru krupice a bílky oddělené ze 2 vajec. Směs dejte nad vodní lázeň a za stálého šlehání nad žhavou vodní lázní vymíchejte na hladký lesklý sníh. Po rozpuštění cukru sníh sundejte z vodní lázně a šlehejte dál v kuchyňském robotu do pokojové teploty.
2. Sekáčkem rozemelte dohladka 60 g lískových ořechů. Oříšky smíchejte s 28 g cukru moučky a špetkou soli. Pomocí stěrky opatrně zapracujte oříškovou směs do sněhu. Naplňte jím cukrářský sáček a na plech opatřený pečicím papírem postupně nastříkejte laskonky o velikosti 7 cm. Povrch laskonek lehce přetřete stěrkou, abyste je zarovnali. Laskonky sušte v troubě na 100 °C po dobu 45 minut.
3. V mixéru vyšlehejte 2 zbylé žloutky se špetkou soli a 150 g cukru krupice do světlé pěny. Smíchejte 2 lžičky mleté kávy Perla s 40 ml horké vody a zašlehejte ke žloutkům. Nakonec postupně zašlehávejte 100 g změklého másla, až vznikne hladký krém.
4. Krém přendejte do cukrářského sáčku a plňte jím laskonky. Nejlépe budou chutnat ve společnosti vašich nejbližších a výborné kávy Perla.

Pomohl vám recept?
17hodnocení4

Další videorecepty