Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Domácí kulajda se ztraceným vejcem

Domácí kulajda se ztraceným vejcem

Ingredience

40 g másla
2 lžíce hladké mouky
200 ml zeleninového vývaru
200 g brambor 150 g žampionů
250 ml smetany
na vaření (12 % tuku) 1 lžička bílého vinného octa
8 snítek
čerstvého kopru Albert
sůl, pepř
4 vejce

Postup přípravy

1. Na másle osmahněte mouku dozlatova. Zalijte ji vývarem, přidejte nakrájené brambory
a žampiony a 20 minut vařte.
2. Přidejte smetanu a promíchejte. Dochuťte vinným octem, 3 snítkami nasekaného kopru, solí
a pepřem.
3. Do hluboké misky rozprostřete potravinářskou fólii. Vyklepněte do ní vejce, přidejte pár kapek
oleje a zamotejte. Zpevněte uzlem nebo utáhněte provázkem, aby vznikl pevně uzavřený balíček. Vhoďte do vroucí vody přibližně na 5 minut nebo více, podle velikosti vejce. Potom fólii rozstřihněte, vejce rozpulte a dochuťte solí a pepřem.
4. Polévku podávejte s rozkrojeným vejcem a ozdobte zbývajícím koprem.

Pomohl vám recept?
7hodnocení4

Další videorecepty