Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Domácí kulajda se ztraceným vejcem

Další recepty a články

Mrkvová polévka s červenou...
Mrkvová polévka s...
Mrkvová polévka s červenou...
Mrkvová polévka s červenou...
Krůtí vývar se zeleninou
Krůtí vývar se...
Krůtí vývar se zeleninou
Krůtí vývar se zeleninou
Bio cuketová polévka s...
Bio cuketová polévka...
Bio cuketová polévka s...
Bio cuketová polévka s...

Domácí kulajda se ztraceným vejcem

Co budete potřebovat

40 g másla
2 lžíce hladké mouky
200 ml zeleninového vývaru
200 g brambor 150 g žampionů
250 ml smetany
na vaření (12 % tuku) 1 lžička bílého vinného octa
8 snítek
čerstvého kopru Albert
sůl, pepř
4 vejce

Jak na to?

1. Na másle osmahněte mouku dozlatova. Zalijte ji vývarem, přidejte nakrájené brambory
a žampiony a 20 minut vařte.
2. Přidejte smetanu a promíchejte. Dochuťte vinným octem, 3 snítkami nasekaného kopru, solí
a pepřem.
3. Do hluboké misky rozprostřete potravinářskou fólii. Vyklepněte do ní vejce, přidejte pár kapek
oleje a zamotejte. Zpevněte uzlem nebo utáhněte provázkem, aby vznikl pevně uzavřený balíček. Vhoďte do vroucí vody přibližně na 5 minut nebo více, podle velikosti vejce. Potom fólii rozstřihněte, vejce rozpulte a dochuťte solí a pepřem.
4. Polévku podávejte s rozkrojeným vejcem a ozdobte zbývajícím koprem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí kulajda se ztraceným vejcem

Hlavní chod Snadné Česká Polévky Vegetariánské Magazín 4/2019 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

40 g másla
2 lžíce hladké mouky
200 ml zeleninového vývaru
200 g brambor 150 g žampionů
250 ml smetany
na vaření (12 % tuku) 1 lžička bílého vinného octa
8 snítek
čerstvého kopru Albert
sůl, pepř
4 vejce

Jak na to?

1. Na másle osmahněte mouku dozlatova. Zalijte ji vývarem, přidejte nakrájené brambory
a žampiony a 20 minut vařte.
2. Přidejte smetanu a promíchejte. Dochuťte vinným octem, 3 snítkami nasekaného kopru, solí
a pepřem.
3. Do hluboké misky rozprostřete potravinářskou fólii. Vyklepněte do ní vejce, přidejte pár kapek
oleje a zamotejte. Zpevněte uzlem nebo utáhněte provázkem, aby vznikl pevně uzavřený balíček. Vhoďte do vroucí vody přibližně na 5 minut nebo více, podle velikosti vejce. Potom fólii rozstřihněte, vejce rozpulte a dochuťte solí a pepřem.
4. Polévku podávejte s rozkrojeným vejcem a ozdobte zbývajícím koprem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Mrkvová polévka s červenou...
Mrkvová polévka s červenou...
Mrkvová polévka s červenou...
Mrkvová polévka s červenou...
Krůtí vývar se zeleninou
Krůtí vývar se zeleninou
Krůtí vývar se zeleninou
Krůtí vývar se zeleninou
Bio cuketová polévka s...
Bio cuketová polévka s...
Bio cuketová polévka s...
Bio cuketová polévka s...

Inspirujte se podobnými recepty