Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Domácí kulajda se ztraceným vejcem

Další recepty a články

Mrkvová polévka s červenou...
Mrkvová polévka s...
Mrkvová polévka s červenou...
Mrkvová polévka s červenou...
Krůtí vývar se zeleninou
Krůtí vývar se...
Krůtí vývar se zeleninou
Krůtí vývar se zeleninou

Domácí kulajda se ztraceným vejcem

Co budete potřebovat

40 g másla
2 lžíce hladké mouky
200 ml zeleninového vývaru
200 g brambor 150 g žampionů
250 ml smetany
na vaření (12 % tuku) 1 lžička bílého vinného octa
8 snítek
čerstvého kopru Albert
sůl, pepř
4 vejce

Jak na to?

1. Na másle osmahněte mouku dozlatova. Zalijte ji vývarem, přidejte nakrájené brambory
a žampiony a 20 minut vařte.
2. Přidejte smetanu a promíchejte. Dochuťte vinným octem, 3 snítkami nasekaného kopru, solí
a pepřem.
3. Do hluboké misky rozprostřete potravinářskou fólii. Vyklepněte do ní vejce, přidejte pár kapek
oleje a zamotejte. Zpevněte uzlem nebo utáhněte provázkem, aby vznikl pevně uzavřený balíček. Vhoďte do vroucí vody přibližně na 5 minut nebo více, podle velikosti vejce. Potom fólii rozstřihněte, vejce rozpulte a dochuťte solí a pepřem.
4. Polévku podávejte s rozkrojeným vejcem a ozdobte zbývajícím koprem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí kulajda se ztraceným vejcem

Hlavní chod Snadné Česká Polévky Vegetariánské Magazín 4/2019 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

40 g másla
2 lžíce hladké mouky
200 ml zeleninového vývaru
200 g brambor 150 g žampionů
250 ml smetany
na vaření (12 % tuku) 1 lžička bílého vinného octa
8 snítek
čerstvého kopru Albert
sůl, pepř
4 vejce

Jak na to?

1. Na másle osmahněte mouku dozlatova. Zalijte ji vývarem, přidejte nakrájené brambory
a žampiony a 20 minut vařte.
2. Přidejte smetanu a promíchejte. Dochuťte vinným octem, 3 snítkami nasekaného kopru, solí
a pepřem.
3. Do hluboké misky rozprostřete potravinářskou fólii. Vyklepněte do ní vejce, přidejte pár kapek
oleje a zamotejte. Zpevněte uzlem nebo utáhněte provázkem, aby vznikl pevně uzavřený balíček. Vhoďte do vroucí vody přibližně na 5 minut nebo více, podle velikosti vejce. Potom fólii rozstřihněte, vejce rozpulte a dochuťte solí a pepřem.
4. Polévku podávejte s rozkrojeným vejcem a ozdobte zbývajícím koprem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Mrkvová polévka s červenou...
Mrkvová polévka s červenou...
Mrkvová polévka s červenou...
Mrkvová polévka s červenou...
Krůtí vývar se zeleninou
Krůtí vývar se zeleninou
Krůtí vývar se zeleninou
Krůtí vývar se zeleninou

Inspirujte se podobnými recepty