Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 velká tvrdá jablka
1 hruška
1 citron, na šťávu i kůru
1 lžíce krupicového cukru
1 lžíce vanilkového cukru
4 hřebíčky
1 svitek skořice
2 lžíce čerstvého nebo
mraženého rybízu

Postup přípravy

Očištěná, na širší měsíčky pokrájená a jádřinců zbavená jablka a hrušku dejte do hrnce. Zalijte vodou, aby bylo ovoce potopené, a přidejte šťávu z půlky citronu, oba cukry, koření a pár plátků citronové kůry. Přiveďte k varu, nechte krátce, asi dvě minuty přejít varem, aby ovoce jen zesklovatělo a nerozvařilo se. Odstavte a nechte, nejlépe přes noc, vychladit. Před podáváním přidejte do kompotu i rybíz.

Pomohl vám recept?
6hodnocení3

Další videorecepty