Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g hladké mouky
1 lžička krupicového cukru
1 kostka čerstvého droždí
300 ml mléka
2 lžíce rozpuštěného másla
1 lžička soli
1 žloutek + 1 vejce na potření
mák a hrubozrnná sůl na posypání

Postup přípravy

V míse smíchejte 2 lžíce mouky, cukr, droždí a 100 ml vlažného mléka. Nechte vzejít kvásek. Až se vytvoří bubliny, přidejte zbytek mouky, mléka, máslo, sůl a žloutek. Vypracujte vláčné a lesklé těsto. Vraťte ho do mísy, přikryjte utěrkou a nechte hodinu kynout.
Vykynuté těsto rozdělte na 9 až 12 dílků, vyválejte je na prameny a upleťte housky. Naskládejte je na plech potažený pečicím papírem s dostatečnými rozestupy a nechte je ještě asi 20 minut kynout. Předehřejte troubu na 180 °C.
Housky potřete prošlehaným vejcem, posypte mákem nebo solí. Pečte 15 minut dozlatova.

Pomohl vám recept?
270hodnocení4

Další videorecepty