1
Do kastrůlku nalijte 600 ml plnotučného mléka a za občasného míchání nechte nahřát na teplotu 65 °C.
2
Kávu připravte v moka konvičce nebo jiným způsobem. Až uslyšíte konvičku bublat, stáhněte z plamene a nechte odstát 2 minuty. Výsledná káva by měla být hustší, než kdybyste konvičku nechali vřít déle. Připravte si 4 šálky o objemu cca 180 ml, do nichž kávu přelijte rovným dílem.
3
Ohřáté mléko přelijte do french pressu a nasaďte jeho vrchní část se sítkem. Rychle pohybujte sítkem nahoru a dolů a mléko takto šlehejte, dokud nezhoustne. Výsledná mléčná pěna by měla být lesklá a hustá tak akorát, aby byla stále dost tekutá.
4
Mléčnou pěnu můžete z french pressu nalít rovnou do šálků krouživým pohybem, aby se dobře promíchala s kávou. Dle své chuti posypte pěnu skořicí přes připravenou šablonku srdce nebo jiného obrazce dle fantazie. A domácí cappuccino je hotové.
1
Do kastrůlku nalijte 600 ml plnotučného mléka a za občasného míchání nechte nahřát na teplotu 65 °C.
2
Kávu připravte v moka konvičce nebo jiným způsobem. Až uslyšíte konvičku bublat, stáhněte z plamene a nechte odstát 2 minuty. Výsledná káva by měla být hustší, než kdybyste konvičku nechali vřít déle. Připravte si 4 šálky o objemu cca 180 ml, do nichž kávu přelijte rovným dílem.
3
Ohřáté mléko přelijte do french pressu a nasaďte jeho vrchní část se sítkem. Rychle pohybujte sítkem nahoru a dolů a mléko takto šlehejte, dokud nezhoustne. Výsledná mléčná pěna by měla být lesklá a hustá tak akorát, aby byla stále dost tekutá.
4
Mléčnou pěnu můžete z french pressu nalít rovnou do šálků krouživým pohybem, aby se dobře promíchala s kávou. Dle své chuti posypte pěnu skořicí přes připravenou šablonku srdce nebo jiného obrazce dle fantazie. A domácí cappuccino je hotové.