Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kg brambor typu C
2 lžíce škrobu
280–400 g hrubé mouky
1 vejce
sůl
20 g másla

Postup přípravy

1. Den předem uvařte 1 kg brambor ve slupce v osolené vodě doměkka.
2. Uvařené brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo na vál, přisypte 2 lžíce škrobu a 280–400 g hrubé mouky podle potřeby. Množství závisí na tom, kolik brambory obsahují škrobu. Mouku přidávejte postupně, dokud nezískáte ideální konzistenci. Těsto by mělo ještě trochu lepit a je potřeba jej na vále podsypávat. Čím větší množství mouky, tím bude knedlík tužší.
3. Rozklepněte do těsta vejce, přidejte lžičku soli a důkladně promíchejte. Postupujte rychle, přidáním soli těsto rychle řídne a museli byste přidat další mouku. Z těsta vytvarujte 2 válečky. Vložte je ihned do osolené vařící vody a vařte 15–20 minut.
4. Knedlíky opatrně vyjměte z hrnce a potřete máslem. Nakrájejte kráječem nebo nití a podávejte. Bramborové knedlíky už budete připravovat jen domácí.

Pomohl vám recept?
2hodnocení3

Další videorecepty