Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

224 g žitné chlebové mouky
7 g droždí
224 g pšeničné hladké mouky
7 g soli
kmín

Postup přípravy

1. Z žitné chlebové mouky, droždí a 100 ml vody zadělejte kvásek a nechte jej 2 hodiny kynout. Teprve po takto dlouhé době přimíchejte hladkou mouku, sůl a dalších 155 ml vody a nechte ještě 45 minut kynout. Pak těsto rozdělte na deset stejných dílů a z každého vyválejte šišku. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte kynout dalších 40 minut. Poté dalamánky podélně nařízněte, pomašlujte vodou a posypte kmínem.
2. Troubu zahřejte na 210 °C, dospod postavte hrnek s vodou, a když je trouba plná páry, dejte dalamánky péct – díky páře nepopraskají. Hrnek nevyndávejte a dalamánky pečte 15 minut dozlatova.

Pomohl vám recept?
144hodnocení3

Další videorecepty