Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Dalamánky

Další recepty a články

Koláč s karamelizovanou cibulí
Koláč s karamelizova...
Koláč s karamelizovanou cibulí
Koláč s karamelizovanou cibulí
Sázené vejce se salátem s...
Sázené vejce se...
Sázené vejce se salátem s...
Sázené vejce se salátem s...
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s...
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s parmazanem
Vaječná omeleta s...
Vaječná omeleta s parmazanem
Vaječná omeleta s parmazanem

Dalamánky

Co budete potřebovat

224 g žitné chlebové mouky
7 g droždí
224 g pšeničné hladké mouky
7 g soli
kmín

Jak na to?

1. Z žitné chlebové mouky, droždí a 100 ml vody zadělejte kvásek a nechte jej 2 hodiny kynout. Teprve po takto dlouhé době přimíchejte hladkou mouku, sůl a dalších 155 ml vody a nechte ještě 45 minut kynout. Pak těsto rozdělte na deset stejných dílů a z každého vyválejte šišku. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte kynout dalších 40 minut. Poté dalamánky podélně nařízněte, pomašlujte vodou a posypte kmínem.
2. Troubu zahřejte na 210 °C, dospod postavte hrnek s vodou, a když je trouba plná páry, dejte dalamánky péct – díky páře nepopraskají. Hrnek nevyndávejte a dalamánky pečte 15 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dalamánky

Snídaně Snadné Česká Chuťovky Magazín 2/2013
Průměrné hodnocení 3 (83)

Co budete potřebovat

224 g žitné chlebové mouky
7 g droždí
224 g pšeničné hladké mouky
7 g soli
kmín

Jak na to?

1. Z žitné chlebové mouky, droždí a 100 ml vody zadělejte kvásek a nechte jej 2 hodiny kynout. Teprve po takto dlouhé době přimíchejte hladkou mouku, sůl a dalších 155 ml vody a nechte ještě 45 minut kynout. Pak těsto rozdělte na deset stejných dílů a z každého vyválejte šišku. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte kynout dalších 40 minut. Poté dalamánky podélně nařízněte, pomašlujte vodou a posypte kmínem.
2. Troubu zahřejte na 210 °C, dospod postavte hrnek s vodou, a když je trouba plná páry, dejte dalamánky péct – díky páře nepopraskají. Hrnek nevyndávejte a dalamánky pečte 15 minut dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Koláč s karamelizovanou cibulí
Koláč s karamelizovanou cibulí
Koláč s karamelizovanou cibulí
Koláč s karamelizovanou cibulí
Sázené vejce se salátem s...
Sázené vejce se salátem s...
Sázené vejce se salátem s...
Sázené vejce se salátem s...
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s parmazanem
Vaječná omeleta s parmazanem
Vaječná omeleta s parmazanem
Vaječná omeleta s parmazanem

Inspirujte se podobnými recepty