Dalamánky
Ingredience
224 g | žitné chlebové mouky |
7 g | droždí |
224 g | pšeničné hladké mouky |
7 g | soli |
kmín |
Postup přípravy
1. Z žitné chlebové mouky, droždí a 100 ml vody zadělejte kvásek a nechte jej 2 hodiny kynout. Teprve po takto dlouhé době přimíchejte hladkou mouku, sůl a dalších 155 ml vody a nechte ještě 45 minut kynout. Pak těsto rozdělte na deset stejných dílů a z každého vyválejte šišku. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte kynout dalších 40 minut. Poté dalamánky podélně nařízněte, pomašlujte vodou a posypte kmínem.
2. Troubu zahřejte na 210 °C, dospod postavte hrnek s vodou, a když je trouba plná páry, dejte dalamánky péct – díky páře nepopraskají. Hrnek nevyndávejte a dalamánky pečte 15 minut dozlatova.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY