
Curry s bio fazolemi adzuki
Ingredience
300 g | fazolí adzuki NP Bio |
1 ½ | lžíce kokosového oleje NP Bio |
4 | stroužky česneku NP Bio |
0,5 cm | čerstvého zázvoru |
1 | červená paprika sladká NP Bio |
1 | mrkev NP Bio |
1 | cuketa NP Bio |
400 g | krájených sterilovaných rajčat |
380 ml | kokosového mléka |
200 g | kukuřice sterilované NP Bio |
½ | lžíce římského kmínu |
½ | lžíce mletého koriandru |
½ | lžičky kari |
½ | lžičky chilli vloček |
1 | balení rýže basmati bílé NP Bio |
2 | citrony NP Bio |
sůl, pepř | |
2 | hrsti čerstvého koriandru |
Postup přípravy
1. Fazole adzuki nechte 4 hodiny namočené ve vodě, aby byly zcela ponořené. Fazole sceďte a propláchněte studenou vodou. Pak je vsypte do hrnce a zalijte vodou, až bude hladina vody asi 1 cm nad fazolemi. Vodu přiveďte k varu, stáhněte plamen na střední sílu a nechte 1 hodinu vařit doměkka. Nakonec fazole slijte a dejte stranou k dalšímu použití.
2. Na hluboké pánvi rozehřejte olej. Česnek oloupejte a prolisujte. Zázvor oloupejte a nastrouhejte. V pánvi orestujte česnek se zázvorem. Omyjte, očistěte a na kousky nakrájejte papriku, mrkev a cuketu. Přidejte na pánev a restujte spolu s česnekem a zázvorem dalších 5 minut.
3. Do pánve přidejte rajčata, kokosové mléko, kukuřici, kmín, mletý koriandr, kari, chilli a předvařené fazole. Vše promíchejte a přiveďte k varu. Pak stáhněte plamen a pomalu vařte dalších 10 minut.
4. Mezitím uvařte rýži dle návodu na obalu.
5. Kari nakonec ochuťte šťávou z 1 bio citronu, solí a pepřem.
6. Podávejte s uvařenou rýží, měsíčkem citronu a ozdobte čerstvým koriandrem.