Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Curry s bio fazolemi adzuki

Curry s bio fazolemi adzuki

Ingredience

300 g fazolí adzuki NP Bio
1 ½ lžíce kokosového oleje NP Bio
4 stroužky česneku NP Bio
0,5 cm čerstvého zázvoru
1 červená paprika sladká NP Bio
1 mrkev NP Bio
1 cuketa NP Bio
400 g krájených sterilovaných rajčat
380 ml kokosového mléka
200 g kukuřice sterilované NP Bio
½ lžíce římského kmínu
½ lžíce mletého koriandru
½ lžičky kari
½ lžičky chilli vloček
1 balení rýže basmati bílé NP Bio
2 citrony NP Bio
sůl, pepř
2 hrsti čerstvého koriandru

Postup přípravy

1. Fazole adzuki nechte 4 hodiny namočené ve vodě, aby byly zcela ponořené. Fazole sceďte a propláchněte studenou vodou. Pak je vsypte do hrnce a zalijte vodou, až bude hladina vody asi 1 cm nad fazolemi. Vodu přiveďte k varu, stáhněte plamen na střední sílu a nechte 1 hodinu vařit doměkka. Nakonec fazole slijte a dejte stranou k dalšímu použití.
2. Na hluboké pánvi rozehřejte olej. Česnek oloupejte a prolisujte. Zázvor oloupejte a nastrouhejte. V pánvi orestujte česnek se zázvorem. Omyjte, očistěte a na kousky nakrájejte papriku, mrkev a cuketu. Přidejte na pánev a restujte spolu s česnekem a zázvorem dalších 5 minut.
3. Do pánve přidejte rajčata, kokosové mléko, kukuřici, kmín, mletý koriandr, kari, chilli a předvařené fazole. Vše promíchejte a přiveďte k varu. Pak stáhněte plamen a pomalu vařte dalších 10 minut.
4. Mezitím uvařte rýži dle návodu na obalu.
5. Kari nakonec ochuťte šťávou z 1 bio citronu, solí a pepřem.
6. Podávejte s uvařenou rýží, měsíčkem citronu a ozdobte čerstvým koriandrem.

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty