×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Cuketová omeleta

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Cuketová omeleta

Co budete potřebovat

1 cuketa
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku AQ, na plátky
sůl, pepř podle chuti
4 vejce ABio
2 hrsti mraženého hrášku ABio
50–100 g eidamu, strouhaného
50–100 g balkánského sýru AQ, strouhaného
hladkolistá petrželka

Jak na to?

Cuketu omyjte, odřízněte konce a pak ji nakrájejte na tři milimetry silná kolečka. Olej rozpalte v pánvi o průměru 20 cm s nepřilnavým povrchem a opečte na něm plátky česneku a po minutě i cuketu. Až zelenina lehce zezlátne, osolte ji. Vajíčka promíchejte v míse s trochou soli a pepře. Do pánve přidejte hrášek, směs zalijte vajíčky a posypejte oběma druhy sýru. Plamen snižte na úplné minimum a pečte deset minut, dokud nejsou vajíčka téměř hotová. Mezitím co nejvíc rozpalte gril a po deseti minutách dejte pánev s omeletou pod gril a minutu až dvě grilujte. Servírujte posypané petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cuketová omeleta

Snadné Česká Vegetariánské Petržel kadeřavá Magazín 8/2010
Průměrné hodnocení 4 (20)

Co budete potřebovat

1 cuketa
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku AQ, na plátky
sůl, pepř podle chuti
4 vejce ABio
2 hrsti mraženého hrášku ABio
50–100 g eidamu, strouhaného
50–100 g balkánského sýru AQ, strouhaného
hladkolistá petrželka

Jak na to?

Cuketu omyjte, odřízněte konce a pak ji nakrájejte na tři milimetry silná kolečka. Olej rozpalte v pánvi o průměru 20 cm s nepřilnavým povrchem a opečte na něm plátky česneku a po minutě i cuketu. Až zelenina lehce zezlátne, osolte ji. Vajíčka promíchejte v míse s trochou soli a pepře. Do pánve přidejte hrášek, směs zalijte vajíčky a posypejte oběma druhy sýru. Plamen snižte na úplné minimum a pečte deset minut, dokud nejsou vajíčka téměř hotová. Mezitím co nejvíc rozpalte gril a po deseti minutách dejte pánev s omeletou pod gril a minutu až dvě grilujte. Servírujte posypané petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty