Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Crostini 6× jinak

Crostini 6× jinak

Ingredience

36 plátků bílé bagety
2 lžíce extra panenského olivového oleje + trocha k podávání
sůl a pepř
S AVOKÁDEM A FETOU
1 malé avokádo, oloupané, nakrájené na plátky
1 lžíce limetkové šťávy
50 g feta sýru, rozdrobeného
1 lžička chia semínek
S KOZÍM SÝREM A GRILOVANOU BROSKVÍ
1 broskev, nakrájená na klínky
100 g čerstvého kozího tvarohu nebo čerstvého sýru
1 lžíce tymiánových lístků
S CHŘESTEM A KAPARY
60 g krémového sýra
několik mini chřestů, na jemné plátky
1 lžíce malých kapar
mátové lístky k podávání
S PESTEM A RAJČÁTKY
75 g salátové lučiny, nakrájené na plátky
4 větší cherry rajčátka, nakrájená na plátky
2 lžíce pesta
bazalkové lístky k podávání
S RICOTTOU A HRÁŠKEM
120 g čerstvé ricotty
70 g mraženého hrášku
40 g uzeného lososa
k podávání sýr pecorino, nastrouhaný
S GORGONZOLOU, FÍKY A OŘECHY
100 gorgonzoly, nakrájené na tenké plátky
2 fíky, nakrájené na plátky
25 g ořechů, opražených a nasekaných

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 220 °C. Plátky bagety rozložte na dva plechy a po obou stranách je zlehka potřete olejem. Pečte 4–5 minut dozlatova a dokřupava, po dvou minutách bagetky otočte. Nechte je vychladnout. Rozdělte je po šesti a připravte následovně:
S AVOKÁDEM A FETOU: Avokádo pokapejte limetkovou šťávou, rozdělte na crostini. Navrch dejte fetu a posypte sezamem.
S KOZÍM SÝREM A BROSKVÍ: Opečte broskev z obou stran na grilovací pánvi. Sýr namažte na crostini, navrch položte kousek broskve a ozdobte tymiánovými lístky.
S CHŘESTEM A KAPARY: Crostini potřete sýrem, rozdělte na ně chřest, kapary a ozdobte lístky máty.
S PESTEM A RAJČÁTKY: Rozdělte na crostini plátky lučiny a rajčat, trochu pesta a bazalkové lístky.
S RICOTTOU, LOSOSEM A HRÁŠKEM: Vhoďte hrášek na minutu do vařící vody, sceďte ho a zlehka rozmačkejte. Na crostini namažte ricottu, dejte plátek lososa, rozdělte rozmačkaný hrášek a posypte sýrem.
S GORGONZOLOU, FÍKY A OŘECHY: Na crostini dejte gorgonzolu, fík a posypte ořechy.
Před podáváním ochuťte všechny crostini solí a pepřem a zakápněte olivovým olejem.

Pomohl vám recept?
1hodnocení4

Další videorecepty