×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Crostini 6× jinak

Další recepty a články

Hummus s karamelizovanou...
Hummus s karamelizov...
Hummus s karamelizovanou...
Hummus s karamelizovanou...
Pečené kořeněné burské oříšky
Pečené kořeněné...
Pečené kořeněné burské oříšky
Pečené kořeněné burské oříšky
Paštika s calvadosem
Paštika s calvadosem
Paštika s calvadosem
Paštika s calvadosem
Citronová pěna se sušenkami
Citronová pěna se...
Citronová pěna se sušenkami
Citronová pěna se sušenkami

Crostini 6× jinak

Co budete potřebovat

36 plátků bílé bagety
2 lžíce extra panenského olivového oleje + trocha k podávání
sůl a pepř
S AVOKÁDEM A FETOU
1 malé avokádo, oloupané, nakrájené na plátky
1 lžíce limetkové šťávy
50 g feta sýru, rozdrobeného
1 lžička chia semínek
S KOZÍM SÝREM A GRILOVANOU BROSKVÍ
1 broskev, nakrájená na klínky
100 g čerstvého kozího tvarohu nebo čerstvého sýru
1 lžíce tymiánových lístků
S CHŘESTEM A KAPARY
60 g krémového sýra
několik mini chřestů, na jemné plátky
1 lžíce malých kapar
mátové lístky k podávání
S PESTEM A RAJČÁTKY
75 g salátové lučiny, nakrájené na plátky
4 větší cherry rajčátka, nakrájená na plátky
2 lžíce pesta
bazalkové lístky k podávání
S RICOTTOU A HRÁŠKEM
120 g čerstvé ricotty
70 g mraženého hrášku
40 g uzeného lososa
k podávání sýr pecorino, nastrouhaný
S GORGONZOLOU, FÍKY A OŘECHY
100 gorgonzoly, nakrájené na tenké plátky
2 fíky, nakrájené na plátky
25 g ořechů, opražených a nasekaných

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Plátky bagety rozložte na dva plechy a po obou stranách je zlehka potřete olejem. Pečte 4–5 minut dozlatova a dokřupava, po dvou minutách bagetky otočte. Nechte je vychladnout. Rozdělte je po šesti a připravte následovně:
S AVOKÁDEM A FETOU: Avokádo pokapejte limetkovou šťávou, rozdělte na crostini. Navrch dejte fetu a posypte sezamem.
S KOZÍM SÝREM A BROSKVÍ: Opečte broskev z obou stran na grilovací pánvi. Sýr namažte na crostini, navrch položte kousek broskve a ozdobte tymiánovými lístky.
S CHŘESTEM A KAPARY: Crostini potřete sýrem, rozdělte na ně chřest, kapary a ozdobte lístky máty.
S PESTEM A RAJČÁTKY: Rozdělte na crostini plátky lučiny a rajčat, trochu pesta a bazalkové lístky.
S RICOTTOU, LOSOSEM A HRÁŠKEM: Vhoďte hrášek na minutu do vařící vody, sceďte ho a zlehka rozmačkejte. Na crostini namažte ricottu, dejte plátek lososa, rozdělte rozmačkaný hrášek a posypte sýrem.
S GORGONZOLOU, FÍKY A OŘECHY: Na crostini dejte gorgonzolu, fík a posypte ořechy.
Před podáváním ochuťte všechny crostini solí a pepřem a zakápněte olivovým olejem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Crostini 6× jinak

Svačina Snadné Párty Silvestr 2016 Magazín 12/2016 Počet porcí: na 36 kusů
(0)

Co budete potřebovat

36 plátků bílé bagety
2 lžíce extra panenského olivového oleje + trocha k podávání
sůl a pepř
S AVOKÁDEM A FETOU
1 malé avokádo, oloupané, nakrájené na plátky
1 lžíce limetkové šťávy
50 g feta sýru, rozdrobeného
1 lžička chia semínek
S KOZÍM SÝREM A GRILOVANOU BROSKVÍ
1 broskev, nakrájená na klínky
100 g čerstvého kozího tvarohu nebo čerstvého sýru
1 lžíce tymiánových lístků
S CHŘESTEM A KAPARY
60 g krémového sýra
několik mini chřestů, na jemné plátky
1 lžíce malých kapar
mátové lístky k podávání
S PESTEM A RAJČÁTKY
75 g salátové lučiny, nakrájené na plátky
4 větší cherry rajčátka, nakrájená na plátky
2 lžíce pesta
bazalkové lístky k podávání
S RICOTTOU A HRÁŠKEM
120 g čerstvé ricotty
70 g mraženého hrášku
40 g uzeného lososa
k podávání sýr pecorino, nastrouhaný
S GORGONZOLOU, FÍKY A OŘECHY
100 gorgonzoly, nakrájené na tenké plátky
2 fíky, nakrájené na plátky
25 g ořechů, opražených a nasekaných

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Plátky bagety rozložte na dva plechy a po obou stranách je zlehka potřete olejem. Pečte 4–5 minut dozlatova a dokřupava, po dvou minutách bagetky otočte. Nechte je vychladnout. Rozdělte je po šesti a připravte následovně:
S AVOKÁDEM A FETOU: Avokádo pokapejte limetkovou šťávou, rozdělte na crostini. Navrch dejte fetu a posypte sezamem.
S KOZÍM SÝREM A BROSKVÍ: Opečte broskev z obou stran na grilovací pánvi. Sýr namažte na crostini, navrch položte kousek broskve a ozdobte tymiánovými lístky.
S CHŘESTEM A KAPARY: Crostini potřete sýrem, rozdělte na ně chřest, kapary a ozdobte lístky máty.
S PESTEM A RAJČÁTKY: Rozdělte na crostini plátky lučiny a rajčat, trochu pesta a bazalkové lístky.
S RICOTTOU, LOSOSEM A HRÁŠKEM: Vhoďte hrášek na minutu do vařící vody, sceďte ho a zlehka rozmačkejte. Na crostini namažte ricottu, dejte plátek lososa, rozdělte rozmačkaný hrášek a posypte sýrem.
S GORGONZOLOU, FÍKY A OŘECHY: Na crostini dejte gorgonzolu, fík a posypte ořechy.
Před podáváním ochuťte všechny crostini solí a pepřem a zakápněte olivovým olejem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hummus s karamelizovanou...
Hummus s karamelizovanou...
Hummus s karamelizovanou...
Hummus s karamelizovanou...
Pečené kořeněné burské oříšky
Pečené kořeněné burské oříšky
Pečené kořeněné burské oříšky
Pečené kořeněné burské oříšky
Paštika s calvadosem
Paštika s calvadosem
Paštika s calvadosem
Paštika s calvadosem
Citronová pěna se sušenkami
Citronová pěna se sušenkami
Citronová pěna se sušenkami
Citronová pěna se sušenkami

Inspirujte se podobnými recepty