×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Crostini 6× jinak

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Crostini 6× jinak

Co budete potřebovat

36 plátků bílé bagety
2 lžíce extra panenského olivového oleje + trocha k podávání
sůl a pepř
S AVOKÁDEM A FETOU
1 malé avokádo, oloupané, nakrájené na plátky
1 lžíce limetkové šťávy
50 g feta sýru, rozdrobeného
1 lžička chia semínek
S KOZÍM SÝREM A GRILOVANOU BROSKVÍ
1 broskev, nakrájená na klínky
100 g čerstvého kozího tvarohu nebo čerstvého sýru
1 lžíce tymiánových lístků
S CHŘESTEM A KAPARY
60 g krémového sýra
několik mini chřestů, na jemné plátky
1 lžíce malých kapar
mátové lístky k podávání
S PESTEM A RAJČÁTKY
75 g salátové lučiny, nakrájené na plátky
4 větší cherry rajčátka, nakrájená na plátky
2 lžíce pesta
bazalkové lístky k podávání
S RICOTTOU A HRÁŠKEM
120 g čerstvé ricotty
70 g mraženého hrášku
40 g uzeného lososa
k podávání sýr pecorino, nastrouhaný
S GORGONZOLOU, FÍKY A OŘECHY
100 gorgonzoly, nakrájené na tenké plátky
2 fíky, nakrájené na plátky
25 g ořechů, opražených a nasekaných

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Plátky bagety rozložte na dva plechy a po obou stranách je zlehka potřete olejem. Pečte 4–5 minut dozlatova a dokřupava, po dvou minutách bagetky otočte. Nechte je vychladnout. Rozdělte je po šesti a připravte následovně:
S AVOKÁDEM A FETOU: Avokádo pokapejte limetkovou šťávou, rozdělte na crostini. Navrch dejte fetu a posypte sezamem.
S KOZÍM SÝREM A BROSKVÍ: Opečte broskev z obou stran na grilovací pánvi. Sýr namažte na crostini, navrch položte kousek broskve a ozdobte tymiánovými lístky.
S CHŘESTEM A KAPARY: Crostini potřete sýrem, rozdělte na ně chřest, kapary a ozdobte lístky máty.
S PESTEM A RAJČÁTKY: Rozdělte na crostini plátky lučiny a rajčat, trochu pesta a bazalkové lístky.
S RICOTTOU, LOSOSEM A HRÁŠKEM: Vhoďte hrášek na minutu do vařící vody, sceďte ho a zlehka rozmačkejte. Na crostini namažte ricottu, dejte plátek lososa, rozdělte rozmačkaný hrášek a posypte sýrem.
S GORGONZOLOU, FÍKY A OŘECHY: Na crostini dejte gorgonzolu, fík a posypte ořechy.
Před podáváním ochuťte všechny crostini solí a pepřem a zakápněte olivovým olejem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Crostini 6× jinak

Svačina Snadné Párty Silvestr 2016 , Bazalka , Tymián , Máta , Rajče Magazín 12/2016 Počet porcí: na 36 kusů
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

36 plátků bílé bagety
2 lžíce extra panenského olivového oleje + trocha k podávání
sůl a pepř
S AVOKÁDEM A FETOU
1 malé avokádo, oloupané, nakrájené na plátky
1 lžíce limetkové šťávy
50 g feta sýru, rozdrobeného
1 lžička chia semínek
S KOZÍM SÝREM A GRILOVANOU BROSKVÍ
1 broskev, nakrájená na klínky
100 g čerstvého kozího tvarohu nebo čerstvého sýru
1 lžíce tymiánových lístků
S CHŘESTEM A KAPARY
60 g krémového sýra
několik mini chřestů, na jemné plátky
1 lžíce malých kapar
mátové lístky k podávání
S PESTEM A RAJČÁTKY
75 g salátové lučiny, nakrájené na plátky
4 větší cherry rajčátka, nakrájená na plátky
2 lžíce pesta
bazalkové lístky k podávání
S RICOTTOU A HRÁŠKEM
120 g čerstvé ricotty
70 g mraženého hrášku
40 g uzeného lososa
k podávání sýr pecorino, nastrouhaný
S GORGONZOLOU, FÍKY A OŘECHY
100 gorgonzoly, nakrájené na tenké plátky
2 fíky, nakrájené na plátky
25 g ořechů, opražených a nasekaných

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Plátky bagety rozložte na dva plechy a po obou stranách je zlehka potřete olejem. Pečte 4–5 minut dozlatova a dokřupava, po dvou minutách bagetky otočte. Nechte je vychladnout. Rozdělte je po šesti a připravte následovně:
S AVOKÁDEM A FETOU: Avokádo pokapejte limetkovou šťávou, rozdělte na crostini. Navrch dejte fetu a posypte sezamem.
S KOZÍM SÝREM A BROSKVÍ: Opečte broskev z obou stran na grilovací pánvi. Sýr namažte na crostini, navrch položte kousek broskve a ozdobte tymiánovými lístky.
S CHŘESTEM A KAPARY: Crostini potřete sýrem, rozdělte na ně chřest, kapary a ozdobte lístky máty.
S PESTEM A RAJČÁTKY: Rozdělte na crostini plátky lučiny a rajčat, trochu pesta a bazalkové lístky.
S RICOTTOU, LOSOSEM A HRÁŠKEM: Vhoďte hrášek na minutu do vařící vody, sceďte ho a zlehka rozmačkejte. Na crostini namažte ricottu, dejte plátek lososa, rozdělte rozmačkaný hrášek a posypte sýrem.
S GORGONZOLOU, FÍKY A OŘECHY: Na crostini dejte gorgonzolu, fík a posypte ořechy.
Před podáváním ochuťte všechny crostini solí a pepřem a zakápněte olivovým olejem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty