Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

125 g másla
375 g tmavé čokolády
175 g tmavého cukru
35 g hladké mouky
120 g mandlí
5 vajec
kakao
šlehačka

Postup přípravy

1. Troubu předehřeju na 170 °C. Na hrnec s mírně vroucí vodou postavím mísu tak, aby se dno nedotýkalo vody. Do mísy dám máslo a nalámu čokoládu. Až se čokoláda rozpustí, směs promíchám a mísu sundám z hrnce. Do mísy přidám cukr, mouku, mléko, namleté
mandle a promíchám. Nakonec vmíchám vejce.
2. Kulatou formu o průměru 22 cm vyložím pečicím papírem. Nejprve ustřihnu z pečicího papíru čtverec, formu otevřu, čtverec položím na dno a formu zavřu. Přečnívající papír odstřihnu.
3. Pak si pečicím papírem vyložím i boky formy, které předtím vymažu máslem. Z papíru ustřihnu dlouhý pruh, který přeložím na třetiny. Pruh pak dokola vyložím a přimáčknu.
4. Připravené těsto naliju do formy, zakryju ji alobalem a dám na 45 minut péct. Pak odkryju alobal a nechám koláč ve formě vychladnout. Podávám ho posypaný kakaem a se šlehačkou.
Tip- Koláč je také moc dobrý s kysanou smetanou, posypaný malinami nebo jahodami.

Pomohl vám recept?
100hodnocení4

Další videorecepty