×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Čokoládový koláč

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Čokoládový koláč

Co budete potřebovat

125 g másla
375 g tmavé čokolády
175 g tmavého cukru
35 g hladké mouky
120 g mandlí
5 vajec
kakao
šlehačka

Jak na to?

1. Troubu předehřeju na 170 °C. Na hrnec s mírně vroucí vodou postavím mísu tak, aby se dno nedotýkalo vody. Do mísy dám máslo a nalámu čokoládu. Až se čokoláda rozpustí, směs promíchám a mísu sundám z hrnce. Do mísy přidám cukr, mouku, mléko, namleté
mandle a promíchám. Nakonec vmíchám vejce.
2. Kulatou formu o průměru 22 cm vyložím pečicím papírem. Nejprve ustřihnu z pečicího papíru čtverec, formu otevřu, čtverec položím na dno a formu zavřu. Přečnívající papír odstřihnu.
3. Pak si pečicím papírem vyložím i boky formy, které předtím vymažu máslem. Z papíru ustřihnu dlouhý pruh, který přeložím na třetiny. Pruh pak dokola vyložím a přimáčknu.
4. Připravené těsto naliju do formy, zakryju ji alobalem a dám na 45 minut péct. Pak odkryju alobal a nechám koláč ve formě vychladnout. Podávám ho posypaný kakaem a se šlehačkou.
Tip- Koláč je také moc dobrý s kysanou smetanou, posypaný malinami nebo jahodami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládový koláč

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 11/2012
Průměrné hodnocení 4 (63)

Co budete potřebovat

125 g másla
375 g tmavé čokolády
175 g tmavého cukru
35 g hladké mouky
120 g mandlí
5 vajec
kakao
šlehačka

Jak na to?

1. Troubu předehřeju na 170 °C. Na hrnec s mírně vroucí vodou postavím mísu tak, aby se dno nedotýkalo vody. Do mísy dám máslo a nalámu čokoládu. Až se čokoláda rozpustí, směs promíchám a mísu sundám z hrnce. Do mísy přidám cukr, mouku, mléko, namleté
mandle a promíchám. Nakonec vmíchám vejce.
2. Kulatou formu o průměru 22 cm vyložím pečicím papírem. Nejprve ustřihnu z pečicího papíru čtverec, formu otevřu, čtverec položím na dno a formu zavřu. Přečnívající papír odstřihnu.
3. Pak si pečicím papírem vyložím i boky formy, které předtím vymažu máslem. Z papíru ustřihnu dlouhý pruh, který přeložím na třetiny. Pruh pak dokola vyložím a přimáčknu.
4. Připravené těsto naliju do formy, zakryju ji alobalem a dám na 45 minut péct. Pak odkryju alobal a nechám koláč ve formě vychladnout. Podávám ho posypaný kakaem a se šlehačkou.
Tip- Koláč je také moc dobrý s kysanou smetanou, posypaný malinami nebo jahodami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty