×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čokoládový koláč

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Čokoládový koláč

Co budete potřebovat

125 g másla
375 g tmavé čokolády
175 g tmavého cukru
35 g hladké mouky
120 g mandlí
5 vajec
kakao
šlehačka

Jak na to?

1. Troubu předehřeju na 170 °C. Na hrnec s mírně vroucí vodou postavím mísu tak, aby se dno nedotýkalo vody. Do mísy dám máslo a nalámu čokoládu. Až se čokoláda rozpustí, směs promíchám a mísu sundám z hrnce. Do mísy přidám cukr, mouku, mléko, namleté
mandle a promíchám. Nakonec vmíchám vejce.
2. Kulatou formu o průměru 22 cm vyložím pečicím papírem. Nejprve ustřihnu z pečicího papíru čtverec, formu otevřu, čtverec položím na dno a formu zavřu. Přečnívající papír odstřihnu.
3. Pak si pečicím papírem vyložím i boky formy, které předtím vymažu máslem. Z papíru ustřihnu dlouhý pruh, který přeložím na třetiny. Pruh pak dokola vyložím a přimáčknu.
4. Připravené těsto naliju do formy, zakryju ji alobalem a dám na 45 minut péct. Pak odkryju alobal a nechám koláč ve formě vychladnout. Podávám ho posypaný kakaem a se šlehačkou.
Tip- Koláč je také moc dobrý s kysanou smetanou, posypaný malinami nebo jahodami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládový koláč

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 11/2012
Průměrné hodnocení 4 (65)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

125 g másla
375 g tmavé čokolády
175 g tmavého cukru
35 g hladké mouky
120 g mandlí
5 vajec
kakao
šlehačka

Jak na to?

1. Troubu předehřeju na 170 °C. Na hrnec s mírně vroucí vodou postavím mísu tak, aby se dno nedotýkalo vody. Do mísy dám máslo a nalámu čokoládu. Až se čokoláda rozpustí, směs promíchám a mísu sundám z hrnce. Do mísy přidám cukr, mouku, mléko, namleté
mandle a promíchám. Nakonec vmíchám vejce.
2. Kulatou formu o průměru 22 cm vyložím pečicím papírem. Nejprve ustřihnu z pečicího papíru čtverec, formu otevřu, čtverec položím na dno a formu zavřu. Přečnívající papír odstřihnu.
3. Pak si pečicím papírem vyložím i boky formy, které předtím vymažu máslem. Z papíru ustřihnu dlouhý pruh, který přeložím na třetiny. Pruh pak dokola vyložím a přimáčknu.
4. Připravené těsto naliju do formy, zakryju ji alobalem a dám na 45 minut péct. Pak odkryju alobal a nechám koláč ve formě vychladnout. Podávám ho posypaný kakaem a se šlehačkou.
Tip- Koláč je také moc dobrý s kysanou smetanou, posypaný malinami nebo jahodami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty