Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

250 g vařené červené řepy
100 g 60% čokolády
280 g třtinového cukru
3 velká vejce
225 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
¼ lžičky jedlé sody
50 g kakaa holandského typu
¼ lžičky soli
200 ml slunečnicového oleje
máslo na vymazání formy
Na polevu:
150 g 60% čokolády
140 ml zakysané smetany
5 lžic moučkového cukru
3 lžíce třešňovice

Postup přípravy

1. Řepu nastrouhejte na hrubé straně struhadla. Nalámanou čokoládu dejte do mísy a nad hrncem s vroucí vodou ji nechte rozpustit. Mezitím cukr a vejce ušlehejte do světlé nadýchané pěny. Poté k ní přidejte čokoládu i směs mouky, prášku do pečiva, sody, kakaa a soli. Pak do těsta vmíchejte řepu a olej. Vzniklé těsto přendejte do máslem vymazané formy o průměru 20 cm a pečte asi 50 minut při 180 °C. Korpus vyndejte z trouby a po pěti minutách vyklopte z formy.
2. První tři ingredience na polevu dejte do mísy, posaďte ji na hrnec s vroucí vodou a obsah vymíchejte dohladka. Sejměte z tepla a vmíchejte třešňovici. Nechte zchladnout a pak ve vlnách navrstvěte na dort.

Pomohl vám recept?
351hodnocení4

Další videorecepty