Čokoládový dort s červenou řepou
Ingredience
250 g | vařené červené řepy |
100 g | 60% čokolády |
280 g | třtinového cukru |
3 | velká vejce |
225 g | polohrubé mouky |
1 | lžička prášku do pečiva |
¼ | lžičky jedlé sody |
50 g | kakaa holandského typu |
¼ | lžičky soli |
200 ml | slunečnicového oleje |
máslo na vymazání formy | |
Na polevu: | |
---|---|
150 g | 60% čokolády |
140 ml | zakysané smetany |
5 | lžic moučkového cukru |
3 | lžíce třešňovice |
Postup přípravy
1. Řepu nastrouhejte na hrubé straně struhadla. Nalámanou čokoládu dejte do mísy a nad hrncem s vroucí vodou ji nechte rozpustit. Mezitím cukr a vejce ušlehejte do světlé nadýchané pěny. Poté k ní přidejte čokoládu i směs mouky, prášku do pečiva, sody, kakaa a soli. Pak do těsta vmíchejte řepu a olej. Vzniklé těsto přendejte do máslem vymazané formy o průměru 20 cm a pečte asi 50 minut při 180 °C. Korpus vyndejte z trouby a po pěti minutách vyklopte z formy.
2. První tři ingredience na polevu dejte do mísy, posaďte ji na hrnec s vroucí vodou a obsah vymíchejte dohladka. Sejměte z tepla a vmíchejte třešňovici. Nechte zchladnout a pak ve vlnách navrstvěte na dort.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY