×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Čokoládový dort s červenou řepou

Další recepty a články

Polévka z červené řepy
Polévka z červené...
Polévka z červené řepy
Polévka z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené...
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečená červená řepa
Pečená červená řepa
Pečená červená řepa
Pečená červená řepa

Čokoládový dort s červenou řepou

Co budete potřebovat

250 g vařené červené řepy
100 g 60% čokolády
280 g třtinového cukru
3 velká vejce
225 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
¼ lžičky jedlé sody
50 g kakaa holandského typu
¼ lžičky soli
200 ml slunečnicového oleje
máslo na vymazání formy
Na polevu:
150 g 60% čokolády
140 ml zakysané smetany
5 lžic moučkového cukru
3 lžíce třešňovice

Jak na to?

1. Řepu nastrouhejte na hrubé straně struhadla. Nalámanou čokoládu dejte do mísy a nad hrncem s vroucí vodou ji nechte rozpustit. Mezitím cukr a vejce ušlehejte do světlé nadýchané pěny. Poté k ní přidejte čokoládu i směs mouky, prášku do pečiva, sody, kakaa a soli. Pak do těsta vmíchejte řepu a olej. Vzniklé těsto přendejte do máslem vymazané formy o průměru 20 cm a pečte asi 50 minut při 180 °C. Korpus vyndejte z trouby a po pěti minutách vyklopte z formy.
2. První tři ingredience na polevu dejte do mísy, posaďte ji na hrnec s vroucí vodou a obsah vymíchejte dohladka. Sejměte z tepla a vmíchejte třešňovici. Nechte zchladnout a pak ve vlnách navrstvěte na dort.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládový dort s červenou řepou

Dezert Snadné Česká Pečení Červená řepa Magazín 10/2011
Průměrné hodnocení 4 (163)

Co budete potřebovat

250 g vařené červené řepy
100 g 60% čokolády
280 g třtinového cukru
3 velká vejce
225 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
¼ lžičky jedlé sody
50 g kakaa holandského typu
¼ lžičky soli
200 ml slunečnicového oleje
máslo na vymazání formy
Na polevu:
150 g 60% čokolády
140 ml zakysané smetany
5 lžic moučkového cukru
3 lžíce třešňovice

Jak na to?

1. Řepu nastrouhejte na hrubé straně struhadla. Nalámanou čokoládu dejte do mísy a nad hrncem s vroucí vodou ji nechte rozpustit. Mezitím cukr a vejce ušlehejte do světlé nadýchané pěny. Poté k ní přidejte čokoládu i směs mouky, prášku do pečiva, sody, kakaa a soli. Pak do těsta vmíchejte řepu a olej. Vzniklé těsto přendejte do máslem vymazané formy o průměru 20 cm a pečte asi 50 minut při 180 °C. Korpus vyndejte z trouby a po pěti minutách vyklopte z formy.
2. První tři ingredience na polevu dejte do mísy, posaďte ji na hrnec s vroucí vodou a obsah vymíchejte dohladka. Sejměte z tepla a vmíchejte třešňovici. Nechte zchladnout a pak ve vlnách navrstvěte na dort.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka z červené řepy
Polévka z červené řepy
Polévka z červené řepy
Polévka z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečená červená řepa
Pečená červená řepa
Pečená červená řepa
Pečená červená řepa

Inspirujte se podobnými recepty