×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čokoládovo-kávový dort

Další recepty a články

Makový dort
Makový dort
Makový dort
Makový dort
Čokoládový Espresso dort
Čokoládový Espresso...
Čokoládový Espresso dort
Čokoládový Espresso dort
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Čokoládovo-kávový dort

Co budete potřebovat

220 g másla, změklého
440 g krupicového cukru
1–2 lžíce rumu
4 vejce
300 g hladké mouky (nebo 150 g hladké a 150 g polohrubé)
60 g kakaa holandského typu
2,5 lžičky prášku do pečiva
půl lžičky soli
250 ml mléka
80 ml baileys
Na krém:
750 g mascarpone
120 g moučkového cukru
2 lžíce instantní kávy rozpuštěné ve 2,5 lžících vroucí vody
Na polevu:
400 g tmavé čokolády, nasekané
125 ml 40% smetany

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 160 °C. Máslo, cukr a rum dejte do robotu a šlehejte 10–12 minut, abyste získali světlou krémovou hmotu. Postupně přidávejte vejce a dobře je zašlehejte. Poté přidejte mouku, kakao, prášek do pečiva, sůl a mléko. Pak směs rozdělte do dvou máslem vymazaných forem o průměru 20 cm. Pečte 40–45 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli. Vyndejte z trouby, nechte deset minut vychladnout ve formě a pak vyklopte na mřížku.
2. Mascarpone našlehejte s moučkovým cukrem a dvěma lžícemi instantní kávy rozpuštěnými ve dvou a půl lžících vroucí vody. Krém dejte stranou. Oba upečené korpusy horizontálně rozřízněte a každý ze čtyř dílů pokapejte baileys. Jeden díl potřete třetinou ochuceného mascarpone (krému), na něj posaďte další korpus, potřete druhou třetinou mascarpone, na něj dejte třetí korpus, potřete zbylým krémem a přiklopte posledním korpusem.
3. Udělejte polevu: Čokoládu nalámejte do rendlíku, přilijte smetanu a na středním plameni za stálého míchání zahřívejte, aby se čokoláda krásně rozpustila. Deset minut chlaďte a pak polevou potřete vršek i boky dortu.
TIP - Zmizí dřív, než vychladnou – dvojitá dávka se vám proto víc než vyplatí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládovo-kávový dort

Dezert Snadné Italská Dorty
Průměrné hodnocení 4 (69)

Co budete potřebovat

220 g másla, změklého
440 g krupicového cukru
1–2 lžíce rumu
4 vejce
300 g hladké mouky (nebo 150 g hladké a 150 g polohrubé)
60 g kakaa holandského typu
2,5 lžičky prášku do pečiva
půl lžičky soli
250 ml mléka
80 ml baileys
Na krém:
750 g mascarpone
120 g moučkového cukru
2 lžíce instantní kávy rozpuštěné ve 2,5 lžících vroucí vody
Na polevu:
400 g tmavé čokolády, nasekané
125 ml 40% smetany

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 160 °C. Máslo, cukr a rum dejte do robotu a šlehejte 10–12 minut, abyste získali světlou krémovou hmotu. Postupně přidávejte vejce a dobře je zašlehejte. Poté přidejte mouku, kakao, prášek do pečiva, sůl a mléko. Pak směs rozdělte do dvou máslem vymazaných forem o průměru 20 cm. Pečte 40–45 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli. Vyndejte z trouby, nechte deset minut vychladnout ve formě a pak vyklopte na mřížku.
2. Mascarpone našlehejte s moučkovým cukrem a dvěma lžícemi instantní kávy rozpuštěnými ve dvou a půl lžících vroucí vody. Krém dejte stranou. Oba upečené korpusy horizontálně rozřízněte a každý ze čtyř dílů pokapejte baileys. Jeden díl potřete třetinou ochuceného mascarpone (krému), na něj posaďte další korpus, potřete druhou třetinou mascarpone, na něj dejte třetí korpus, potřete zbylým krémem a přiklopte posledním korpusem.
3. Udělejte polevu: Čokoládu nalámejte do rendlíku, přilijte smetanu a na středním plameni za stálého míchání zahřívejte, aby se čokoláda krásně rozpustila. Deset minut chlaďte a pak polevou potřete vršek i boky dortu.
TIP - Zmizí dřív, než vychladnou – dvojitá dávka se vám proto víc než vyplatí.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Makový dort
Makový dort
Makový dort
Makový dort
Čokoládový Espresso dort
Čokoládový Espresso dort
Čokoládový Espresso dort
Čokoládový Espresso dort
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Inspirujte se podobnými recepty