Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Čtvercovou pečicí formu o hraně asi 20 centimetru vyložte pečicím papírem.
2. V míse podrťte sušenky s máslem, abyste získali směs konzistence strouhanky. Natlačte ji na dno formy a dejte na 12 až 15 minut zapéct.
3. Sýr našlehejte dohladka, přidejte cukr, dýňové pyré, vejce, mouku, koření a sůl. Nechte chvíli odpočinout.
4. Čokoládu nechte rozpustit v míse nad hrncem s vroucí vodou a vmíchejte k ní 250 ml sýrové směsi. Zbylou směs nalijte do pečicí formy, na ni spirálovitě nalijte čokoládovou směs, abyste vytvořili zajímavé mramorování. Pečte 40 až 50 minut.
Tip - Jak udělat dýňové pyré: Na množství požadované do receptu nakrájejte dýni o váze asi 500 g na měsíčky. Rozprostřete je na plech a lehce zakápněte olejem. Při teplotě 180 °C pečte asi půl hodiny. Změklou dužinu odřízněte nebo lžící odškrábněte od slupky a najemno rozmixujte tyčovým mixérem.