Čokoládové suflé
Ingredience
2 | vaječné žloutky |
80 ml | mléka |
1 | lžíce kukuřičného škrobu |
1 | lžíce holandského kakaa plus trocha navíc na posypání |
55 g | krupicového cukru |
40 g | tmavé čokolády, nasekané najemno |
3 | vaječné bílky |
40 g | másla, rozpuštěného |
1 | lžíce krupicového cukru |
NA ČOKOLÁDOVOU OMÁČKU | |
75 g | tmavé čokolády, nasekané najemno |
60 ml | smetany ke šlehání |
1 | lžička vanilkového extraktu |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 ºC. Žloutky, mléko, škrob, kakao a cukr přiveďte k varu. Povařte 3 minuty, až krém začne houstnout. Přidejte čokoládu a ještě 1 minutu vařte, až směs zhoustne. Přelijte do mísy a dejte na 5 minut do lednice. Bílky se špetkou soli vyšlehejte dotuha. Čokoládovou směs vyndejte z lednice a prošlehejte dohladka. Pak do ní vmíchejte bílky. Vymažte máslem 2 zapékací formičky o objemu 250 ml a vysypte cukrem. Směs rozdělte do formiček, položte na plech a pečte 15–17 minut. Zatím připravte čokoládovou omáčku. Čokoládu, smetanu a vanilkový extrakt zahřejte v rendlíku, až se čokoláda rozpustí. Hotové suflé poprašte kakaem a přelijte čokoládovou omáčkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY