Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Čokoládové suflé

Další recepty a články

Aztécké lanýže
Aztécké lanýže
Aztécké lanýže
Aztécké lanýže
Bio krůtí burgery s jablky a...
Bio krůtí burgery s...
Bio krůtí burgery s jablky a...
Bio krůtí burgery s jablky a...
Citronový med se zázvorem
Citronový med se...
Citronový med se zázvorem
Citronový med se zázvorem
Domácí čokoláda s pistáciemi
Domácí čokoláda s...
Domácí čokoláda s pistáciemi
Domácí čokoláda s pistáciemi

Čokoládové suflé

Co budete potřebovat

2 vaječné žloutky
80 ml mléka
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce holandského kakaa plus trocha navíc na posypání
55 g krupicového cukru
40 g tmavé čokolády, nasekané najemno
3 vaječné bílky
40 g másla, rozpuštěného
1 lžíce krupicového cukru
NA ČOKOLÁDOVOU OMÁČKU
75 g tmavé čokolády, nasekané najemno
60 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 ºC. Žloutky, mléko, škrob, kakao a cukr přiveďte k varu. Povařte 3 minuty, až krém začne houstnout. Přidejte čokoládu a ještě 1 minutu vařte, až směs zhoustne. Přelijte do mísy a dejte na 5 minut do lednice. Bílky se špetkou soli vyšlehejte dotuha. Čokoládovou směs vyndejte z lednice a prošlehejte dohladka. Pak do ní vmíchejte bílky. Vymažte máslem 2 zapékací formičky o objemu 250 ml a vysypte cukrem. Směs rozdělte do formiček, položte na plech a pečte 15–17 minut. Zatím připravte čokoládovou omáčku. Čokoládu, smetanu a vanilkový extrakt zahřejte v rendlíku, až se čokoláda rozpustí. Hotové suflé poprašte kakaem a přelijte čokoládovou omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládové suflé

Snadné Magazín 5/2016 Počet porcí: 2
(0)

Co budete potřebovat

2 vaječné žloutky
80 ml mléka
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce holandského kakaa plus trocha navíc na posypání
55 g krupicového cukru
40 g tmavé čokolády, nasekané najemno
3 vaječné bílky
40 g másla, rozpuštěného
1 lžíce krupicového cukru
NA ČOKOLÁDOVOU OMÁČKU
75 g tmavé čokolády, nasekané najemno
60 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 ºC. Žloutky, mléko, škrob, kakao a cukr přiveďte k varu. Povařte 3 minuty, až krém začne houstnout. Přidejte čokoládu a ještě 1 minutu vařte, až směs zhoustne. Přelijte do mísy a dejte na 5 minut do lednice. Bílky se špetkou soli vyšlehejte dotuha. Čokoládovou směs vyndejte z lednice a prošlehejte dohladka. Pak do ní vmíchejte bílky. Vymažte máslem 2 zapékací formičky o objemu 250 ml a vysypte cukrem. Směs rozdělte do formiček, položte na plech a pečte 15–17 minut. Zatím připravte čokoládovou omáčku. Čokoládu, smetanu a vanilkový extrakt zahřejte v rendlíku, až se čokoláda rozpustí. Hotové suflé poprašte kakaem a přelijte čokoládovou omáčkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Aztécké lanýže
Aztécké lanýže
Aztécké lanýže
Aztécké lanýže
Bio krůtí burgery s jablky a...
Bio krůtí burgery s jablky a...
Bio krůtí burgery s jablky a...
Bio krůtí burgery s jablky a...
Citronový med se zázvorem
Citronový med se zázvorem
Citronový med se zázvorem
Citronový med se zázvorem
Domácí čokoláda s pistáciemi
Domácí čokoláda s pistáciemi
Domácí čokoláda s pistáciemi
Domácí čokoláda s pistáciemi

Inspirujte se podobnými recepty