Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Čokoládové suflé

Další recepty a články

Avokádový chlebík s dračími...
Avokádový chlebík s...
Avokádový chlebík s dračími...
Avokádový chlebík s dračími...
Bio mrkvová polévka s kuřecím...
Bio mrkvová polévka...
Bio mrkvová polévka s kuřecím...
Bio mrkvová polévka s kuřecím...
Bún bò nam bô
Bún bò nam bô
Bún bò nam bô
Bún bò nam bô
Cibulové chutney
Cibulové chutney
Cibulové chutney
Cibulové chutney

Čokoládové suflé

Co budete potřebovat

2 vaječné žloutky
80 ml mléka
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce holandského kakaa plus trocha navíc na posypání
55 g krupicového cukru
40 g tmavé čokolády, nasekané najemno
3 vaječné bílky
40 g másla, rozpuštěného
1 lžíce krupicového cukru
NA ČOKOLÁDOVOU OMÁČKU
75 g tmavé čokolády, nasekané najemno
60 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 ºC. Žloutky, mléko, škrob, kakao a cukr přiveďte k varu. Povařte 3 minuty, až krém začne houstnout. Přidejte čokoládu a ještě 1 minutu vařte, až směs zhoustne. Přelijte do mísy a dejte na 5 minut do lednice. Bílky se špetkou soli vyšlehejte dotuha. Čokoládovou směs vyndejte z lednice a prošlehejte dohladka. Pak do ní vmíchejte bílky. Vymažte máslem 2 zapékací formičky o objemu 250 ml a vysypte cukrem. Směs rozdělte do formiček, položte na plech a pečte 15–17 minut. Zatím připravte čokoládovou omáčku. Čokoládu, smetanu a vanilkový extrakt zahřejte v rendlíku, až se čokoláda rozpustí. Hotové suflé poprašte kakaem a přelijte čokoládovou omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládové suflé

Snadné Magazín 5/2016 Počet porcí: 2
(0)

Co budete potřebovat

2 vaječné žloutky
80 ml mléka
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce holandského kakaa plus trocha navíc na posypání
55 g krupicového cukru
40 g tmavé čokolády, nasekané najemno
3 vaječné bílky
40 g másla, rozpuštěného
1 lžíce krupicového cukru
NA ČOKOLÁDOVOU OMÁČKU
75 g tmavé čokolády, nasekané najemno
60 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 ºC. Žloutky, mléko, škrob, kakao a cukr přiveďte k varu. Povařte 3 minuty, až krém začne houstnout. Přidejte čokoládu a ještě 1 minutu vařte, až směs zhoustne. Přelijte do mísy a dejte na 5 minut do lednice. Bílky se špetkou soli vyšlehejte dotuha. Čokoládovou směs vyndejte z lednice a prošlehejte dohladka. Pak do ní vmíchejte bílky. Vymažte máslem 2 zapékací formičky o objemu 250 ml a vysypte cukrem. Směs rozdělte do formiček, položte na plech a pečte 15–17 minut. Zatím připravte čokoládovou omáčku. Čokoládu, smetanu a vanilkový extrakt zahřejte v rendlíku, až se čokoláda rozpustí. Hotové suflé poprašte kakaem a přelijte čokoládovou omáčkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Avokádový chlebík s dračími...
Avokádový chlebík s dračími...
Avokádový chlebík s dračími...
Avokádový chlebík s dračími...
Bio mrkvová polévka s kuřecím...
Bio mrkvová polévka s kuřecím...
Bio mrkvová polévka s kuřecím...
Bio mrkvová polévka s kuřecím...
Bún bò nam bô
Bún bò nam bô
Bún bò nam bô
Bún bò nam bô
Cibulové chutney
Cibulové chutney
Cibulové chutney
Cibulové chutney

Inspirujte se podobnými recepty