×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Čokoládové suflé

Další recepty a články

Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým...
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...

Čokoládové suflé

Co budete potřebovat

2 vaječné žloutky
80 ml mléka
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce holandského kakaa plus trocha navíc na posypání
55 g krupicového cukru
40 g tmavé čokolády, nasekané najemno
3 vaječné bílky
40 g másla, rozpuštěného
1 lžíce krupicového cukru
NA ČOKOLÁDOVOU OMÁČKU
75 g tmavé čokolády, nasekané najemno
60 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 ºC. Žloutky, mléko, škrob, kakao a cukr přiveďte k varu. Povařte 3 minuty, až krém začne houstnout. Přidejte čokoládu a ještě 1 minutu vařte, až směs zhoustne. Přelijte do mísy a dejte na 5 minut do lednice. Bílky se špetkou soli vyšlehejte dotuha. Čokoládovou směs vyndejte z lednice a prošlehejte dohladka. Pak do ní vmíchejte bílky. Vymažte máslem 2 zapékací formičky o objemu 250 ml a vysypte cukrem. Směs rozdělte do formiček, položte na plech a pečte 15–17 minut. Zatím připravte čokoládovou omáčku. Čokoládu, smetanu a vanilkový extrakt zahřejte v rendlíku, až se čokoláda rozpustí. Hotové suflé poprašte kakaem a přelijte čokoládovou omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládové suflé

Snadné Magazín 5/2016
(0)

Co budete potřebovat

2 vaječné žloutky
80 ml mléka
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce holandského kakaa plus trocha navíc na posypání
55 g krupicového cukru
40 g tmavé čokolády, nasekané najemno
3 vaječné bílky
40 g másla, rozpuštěného
1 lžíce krupicového cukru
NA ČOKOLÁDOVOU OMÁČKU
75 g tmavé čokolády, nasekané najemno
60 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 ºC. Žloutky, mléko, škrob, kakao a cukr přiveďte k varu. Povařte 3 minuty, až krém začne houstnout. Přidejte čokoládu a ještě 1 minutu vařte, až směs zhoustne. Přelijte do mísy a dejte na 5 minut do lednice. Bílky se špetkou soli vyšlehejte dotuha. Čokoládovou směs vyndejte z lednice a prošlehejte dohladka. Pak do ní vmíchejte bílky. Vymažte máslem 2 zapékací formičky o objemu 250 ml a vysypte cukrem. Směs rozdělte do formiček, položte na plech a pečte 15–17 minut. Zatím připravte čokoládovou omáčku. Čokoládu, smetanu a vanilkový extrakt zahřejte v rendlíku, až se čokoláda rozpustí. Hotové suflé poprašte kakaem a přelijte čokoládovou omáčkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...

Inspirujte se podobnými recepty