Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Čokoládové suflé

Další recepty a články

Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Cannelloni plněné jarní...
Cannelloni plněné...
Cannelloni plněné jarní...
Cannelloni plněné jarní...
Carne asada rump steak s...
Carne asada rump...
Carne asada rump steak s...
Carne asada rump steak s...
Cavatappi à la arrabbiata
Cavatappi à la...
Cavatappi à la arrabbiata
Cavatappi à la arrabbiata

Čokoládové suflé

Co budete potřebovat

2 vaječné žloutky
80 ml mléka
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce holandského kakaa plus trocha navíc na posypání
55 g krupicového cukru
40 g tmavé čokolády, nasekané najemno
3 vaječné bílky
40 g másla, rozpuštěného
1 lžíce krupicového cukru
NA ČOKOLÁDOVOU OMÁČKU
75 g tmavé čokolády, nasekané najemno
60 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 ºC. Žloutky, mléko, škrob, kakao a cukr přiveďte k varu. Povařte 3 minuty, až krém začne houstnout. Přidejte čokoládu a ještě 1 minutu vařte, až směs zhoustne. Přelijte do mísy a dejte na 5 minut do lednice. Bílky se špetkou soli vyšlehejte dotuha. Čokoládovou směs vyndejte z lednice a prošlehejte dohladka. Pak do ní vmíchejte bílky. Vymažte máslem 2 zapékací formičky o objemu 250 ml a vysypte cukrem. Směs rozdělte do formiček, položte na plech a pečte 15–17 minut. Zatím připravte čokoládovou omáčku. Čokoládu, smetanu a vanilkový extrakt zahřejte v rendlíku, až se čokoláda rozpustí. Hotové suflé poprašte kakaem a přelijte čokoládovou omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládové suflé

Snadné Magazín 5/2016 Počet porcí: 2
(0)

Co budete potřebovat

2 vaječné žloutky
80 ml mléka
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce holandského kakaa plus trocha navíc na posypání
55 g krupicového cukru
40 g tmavé čokolády, nasekané najemno
3 vaječné bílky
40 g másla, rozpuštěného
1 lžíce krupicového cukru
NA ČOKOLÁDOVOU OMÁČKU
75 g tmavé čokolády, nasekané najemno
60 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 ºC. Žloutky, mléko, škrob, kakao a cukr přiveďte k varu. Povařte 3 minuty, až krém začne houstnout. Přidejte čokoládu a ještě 1 minutu vařte, až směs zhoustne. Přelijte do mísy a dejte na 5 minut do lednice. Bílky se špetkou soli vyšlehejte dotuha. Čokoládovou směs vyndejte z lednice a prošlehejte dohladka. Pak do ní vmíchejte bílky. Vymažte máslem 2 zapékací formičky o objemu 250 ml a vysypte cukrem. Směs rozdělte do formiček, položte na plech a pečte 15–17 minut. Zatím připravte čokoládovou omáčku. Čokoládu, smetanu a vanilkový extrakt zahřejte v rendlíku, až se čokoláda rozpustí. Hotové suflé poprašte kakaem a přelijte čokoládovou omáčkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Cannelloni plněné jarní...
Cannelloni plněné jarní...
Cannelloni plněné jarní...
Cannelloni plněné jarní...
Carne asada rump steak s...
Carne asada rump steak s...
Carne asada rump steak s...
Carne asada rump steak s...
Cavatappi à la arrabbiata
Cavatappi à la arrabbiata
Cavatappi à la arrabbiata
Cavatappi à la arrabbiata

Inspirujte se podobnými recepty