×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Čokoládové poháry

Další recepty a články

Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety...
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková...
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí borůvková zmrzlina
Domácí borůvková...
Domácí borůvková zmrzlina
Domácí borůvková zmrzlina

Čokoládové poháry

Co budete potřebovat

350 g hořké nebo mléčné čokolády
4 vejce
2 lžíce rumu, grand marnier nebo baileys
špetka soli
250 ml silné horké kávy
šlehačka
maliny nebo jahody

Jak na to?

1. Skoro všechno udělám v mixéru. Nejdřív do něj hodím na kousky nasekanou čokoládu, přidám vejce, rum nebo likér a špetku soli. Mixér uzavřu víčkem, několik vteřin mixuju, až se vše spojí.
2. Potom otevřu malý otvor ve víčku a pomalu přilévám hodně horkou a silnou kávu. Mixér nevypnu, dokud nevliju všechnu kávu a ještě několik sekund potom. Čokoláda se rozpustí a krém je krásně hladký.
3. Čokoládový krém naliju z mixéru do pohárů nebo skleniček od zavařeniny a dám je na dvě hodiny do lednice.
4. Vychlazený krém ozdobím jahodami, malinami a šlehačkou. Nebo jenom šlehačkou. Anebo ještě navrch přidám strouhanou čokoládu.
TIP - Do pohárů pro děti vynechávám alkohol, pro dospělé pak přidávám jakýkoliv druh, podle chuti – může to být i whisky, koňak… Káva v krému nebude příliš cítit, přidává se, aby podtrhla chuť čokolády.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládové poháry

Dezert Velmi snadné Česká Zmrzlina
Průměrné hodnocení 4 (8)

Co budete potřebovat

350 g hořké nebo mléčné čokolády
4 vejce
2 lžíce rumu, grand marnier nebo baileys
špetka soli
250 ml silné horké kávy
šlehačka
maliny nebo jahody

Jak na to?

1. Skoro všechno udělám v mixéru. Nejdřív do něj hodím na kousky nasekanou čokoládu, přidám vejce, rum nebo likér a špetku soli. Mixér uzavřu víčkem, několik vteřin mixuju, až se vše spojí.
2. Potom otevřu malý otvor ve víčku a pomalu přilévám hodně horkou a silnou kávu. Mixér nevypnu, dokud nevliju všechnu kávu a ještě několik sekund potom. Čokoláda se rozpustí a krém je krásně hladký.
3. Čokoládový krém naliju z mixéru do pohárů nebo skleniček od zavařeniny a dám je na dvě hodiny do lednice.
4. Vychlazený krém ozdobím jahodami, malinami a šlehačkou. Nebo jenom šlehačkou. Anebo ještě navrch přidám strouhanou čokoládu.
TIP - Do pohárů pro děti vynechávám alkohol, pro dospělé pak přidávám jakýkoliv druh, podle chuti – může to být i whisky, koňak… Káva v krému nebude příliš cítit, přidává se, aby podtrhla chuť čokolády.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí borůvková zmrzlina
Domácí borůvková zmrzlina
Domácí borůvková zmrzlina
Domácí borůvková zmrzlina

Inspirujte se podobnými recepty