Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Čokoládové perníčky

Čokoládové perníčky

Bez tradičních perníčků nejsou žádné Vánoce. Začněte s pečením již teď, ať mají čas se krásně uležet. A víte, že v některých rodinách si perníčky dávají na stromek jako ozdoby?

Ingredience

1 vejce + 1 vejce na potření
60 g moučkového cukru
2 lžíce medu
60 g másla
30 g kvalitní nastrouhané čokolády s 80% obsahem kakaa
250 g hladké mouky
2 lžíce kakaa
1/2 balíčku prášku do perníku
Na polevu
1 bílek
150 g moučkového cukru

Postup přípravy

V míse prošlehejte vejce s cukrem doběla, přidejte med, změklé máslo a nastrouhanou čokoládu. Ve druhé míse smíchejte mouku, kakao, prášek do perníku a vše pak postupně přisypávejte do již vniklé směsi. Vypracujte hladké těsto, které pak rozválejte do plátu o tloušťce cca půl centimetru.
Vykrajujte perníčky a dávejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba pět minut.
Ihned po vytažení z trouby perníčky potřete rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí je zdobte lesklou polevou utřenou z bílků a prosátého moučkového cukru.

Pomohl vám recept?
133hodnocení4

Další videorecepty