×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čokoládové perníčky

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový salát a rybí prsty...
Bramborový salát a...
Bramborový salát a rybí prsty...
Bramborový salát a rybí prsty...
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Vepřové řízky s tymiánem a...
Vepřové řízky s...
Vepřové řízky s tymiánem a...
Vepřové řízky s tymiánem a...
Vinná klobása v listovém těstě
Vinná klobása v...
Vinná klobása v listovém těstě
Vinná klobása v listovém těstě

Čokoládové perníčky

Co budete potřebovat

1 vejce + 1 vejce na potření
60 g moučkového cukru
2 lžíce medu
60 g másla
30 g kvalitní nastrouhané čokolády s 80% obsahem kakaa
250 g hladké mouky
2 lžíce kakaa
1/2 balíčku prášku do perníku
Na polevu
1 bílek
150 g moučkového cukru

Jak na to?

V míse prošlehejte vejce s cukrem doběla, přidejte med, změklé máslo a nastrouhanou čokoládu. Ve druhé míse smíchejte mouku, kakao, prášek do perníku a vše pak postupně přisypávejte do již vniklé směsi. Vypracujte hladké těsto, které pak rozválejte do plátu o tloušťce cca půl centimetru.
Vykrajujte perníčky a dávejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba pět minut.
Ihned po vytažení z trouby perníčky potřete rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí je zdobte lesklou polevou utřenou z bílků a prosátého moučkového cukru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládové perníčky

Dezert Velmi snadné Česká Cukroví Vánoce Vegetariánské Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 3 plechy
Průměrné hodnocení 4 (57)
Bez tradičních perníčků nejsou žádné Vánoce. Začněte s pečením již teď, ať mají čas se krásně uležet. A víte, že v některých rodinách si perníčky dávají na stromek jako ozdoby?

Co budete potřebovat

1 vejce + 1 vejce na potření
60 g moučkového cukru
2 lžíce medu
60 g másla
30 g kvalitní nastrouhané čokolády s 80% obsahem kakaa
250 g hladké mouky
2 lžíce kakaa
1/2 balíčku prášku do perníku
Na polevu
1 bílek
150 g moučkového cukru

Jak na to?

V míse prošlehejte vejce s cukrem doběla, přidejte med, změklé máslo a nastrouhanou čokoládu. Ve druhé míse smíchejte mouku, kakao, prášek do perníku a vše pak postupně přisypávejte do již vniklé směsi. Vypracujte hladké těsto, které pak rozválejte do plátu o tloušťce cca půl centimetru.
Vykrajujte perníčky a dávejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba pět minut.
Ihned po vytažení z trouby perníčky potřete rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí je zdobte lesklou polevou utřenou z bílků a prosátého moučkového cukru.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový salát a rybí prsty...
Bramborový salát a...
Bramborový salát a rybí prsty...
Bramborový salát a rybí prsty...
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Vepřové řízky s tymiánem a...
Vepřové řízky s...
Vepřové řízky s tymiánem a...
Vepřové řízky s tymiánem a...
Vinná klobása v listovém těstě
Vinná klobása v...
Vinná klobása v listovém těstě
Vinná klobása v listovém těstě

Inspirujte se podobnými recepty