Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

10 vajíček k vyfouknutí – 3 vejce se použijí do těsta
2 lžíce rostlinného oleje
100 g másla
80 g cukru
100 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
2 lžíce kefíru
2 lžíce kakaového prášku
čokoládová poleva
cukrářské zdobení

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180 °C.
Na spodku vajíčka opatrně propíchněte skořápku ostrým nožem a odloupněte ji tak, aby vznikl zhruba centimetrový otvor. Žloutek a bílek vylijte do misky. Tři vejce spotřebujte do těsta, zbytek uchovejte v lednici k dalšímu použití. Prázdné skořápky vypláchněte a zvenku pečlivě omyjte. Postavte na papírovou utěrku dírkou dolů a nechte vyschnout. Do každé suché skořápky kápněte trochu oleje a prstem vymažte vajíčko zevnitř. Muffinovou formu vystelte kousky zmuchlaného alobalu a usaďte do ní vajíčkové skořápky.
Změklé máslo utřete s cukrem, pak přidejte tři vajíčka a vyšlehejte do pěny. Přisypte mouku, pečicí prášek, špetku soli a vmíchejte také lžíci kefíru. Polovinu těsta oddělte do pevnějšího igelitového sáčku a pevně zavažte. Do zbytku přidejte kakao a zbylý kefír a také přesuňte do igelitového pytlíku. Odřízněte růžky a vajíčka naplňte zhruba do tří čtvrtin.
Vložte do vyhřáté trouby a pečte 20 minut. Nechte úplně vychladnout a teprve potom oloupejte skořápku.
Každé vajíčko napíchněte na špejli, polijte čokoládovou polevou a posypte cukrářským zdobením.

Pomohl vám recept?
3hodnocení4

Další videorecepty