Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Čoko martini s jahodami

Čoko martini s jahodami

Ingredience

200 g tmavé čokolády (70 %)
200 ml vodky
120 ml jahodového sirupu
1 balení lyofilizovaných jahod
1 hrst ledu
4 čerstvé jahody

Postup přípravy

1. Rozdrťte lyofilizované jahody na prach, okraj sklenice na martini namočte do vodky a pak obalte v jahodovém prachu tak, že sklenici obrátíte dnem vzhůru a otočíte několikrát v prachu.

2. Čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě ve žáruvzdorné misce po dobu 30 sekund nebo rozpusťte nad vodní lázní. Pak nechte chvilku vychladnout.

3. Vodku s jahodovým sirupem nalijte do mísy, přidejte čokoládu a pomalu zamíchejte, dokud nezískáte hladkou texturu drinku.

4. Pro každý koktejl vždy naplňte koktejlový shaker několika kostkami ledu, přidejte ¼ čokoládové směsi a rázně protřepte po dobu 30 sekund. Nalijte do připravené sklenice na martini. Takto opakujte s každým drinkem.

5. Pokud chcete, ozdobte ještě sklenici čerstvou jahodou. Na zdraví.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty