Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 lžíce olivového oleje extra panenského
1 žlutá cibule
100 g červené čočky
100 g horské čočky NP Bio
400 g krájených sterilovaných rajčat
4 lžíce rajčatového protlaku
2 stroužky česneku NP Bio
½ lžičky sušeného tymiánu
½ lžičky sušeného oregana
sůl
pepř
3 snítky čerstvé bazalky
1 lilek
2 batáty
60 g hladké mouky
600 ml sójového nápoje NP Bio
1 špetka mletého muškátového oříšku
100 g cherry rajčat
2 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

1. V pánvi na rozehřáté lžíci oleje nechte zesklovatět oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidejte 100 g červené čočky, 100 g horské čočky, 400 g sterilovaných rajčat, 4 lžíce rajčatového protlaku, 2 prolisované stroužky česneku, ½ lžičky sušeného tymiánu, ½ lžičky sušeného oregana, osolte a opepřete. Dochuťte lístky ze 2 snítek bazalky. Vařte, dokud nebude čočka měkká.
2. Mezitím nakrájejte lilek a 2 batáty na 0,5cm plátky. Plátky lilku osolte, nechte vypotit a poté osušte ubrouskem.
3. Na bešamel si v rendlíku rozehřejte 2 lžíce oleje, přisypte 60 g mouky a za stálého míchání připravte světlou jíšku. Zalijte 600 ml sójového nápoje a nechte provařit. Ke konci přidejte špetku muškátového oříšku a podle chuti osolte a opepřete.
4. Na dno zapékací mísy vymazané lžící oleje rozložte plátky batátů a na ně pak plátky lilku. Potřete čočkovou omáčkou. Pokračujte plátky lilku. Potřete vrstvou bešamelu a nakonec poklaďte cherry rajčaty nakrájenými na plátky. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 40 minut. Ozdobte tymiánem a zbylou bazalkou. Dokonalý veganský recept se může servírovat.

Pomohl vám recept?
49hodnocení4

Další videorecepty