×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čočková polévka s bramborami

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Čočková polévka s bramborami

Co budete potřebovat

½ kostky slepičího bujonu
2 lžičky slunečnicového oleje BASIC
1 cibule
1 kousek celeru
50 g slaniny
2 stroužky česneku
500 g brambor
350–400 g čočky BASIC
400g plechovka krájených rajčat BASIC
250 g brokolice
sůl
pepř BASIC
hladkolistá petrželka

Jak na to?

Slepičí bujon rozdrobte do 750 ml vroucí vody a pořádně promíchejte. Olej rozpalte v hrnci, přidejte cibuli, celer, slaninu a česnek a zhruba 5 minut opékejte. Pak vsypte brambory a vlijte vývar. Přidejte čočku, rajčata a na středním plameni vařte, dokud brambory nezměknou, tedy asi 20 minut. Přidejte růžice brokolice a vařte asi 5 minut. Dochuťte solí a pepřem. Servírujte ozdobené petrželkou.
Tip - Polévka je opravdu tak hustá a sytá, že směle nahradí celou večeři. Podávat k ní můžete plátky chleba.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čočková polévka s bramborami

Hlavní chod Velmi snadné Česká Vaření Magazín 3/2014
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

½ kostky slepičího bujonu
2 lžičky slunečnicového oleje BASIC
1 cibule
1 kousek celeru
50 g slaniny
2 stroužky česneku
500 g brambor
350–400 g čočky BASIC
400g plechovka krájených rajčat BASIC
250 g brokolice
sůl
pepř BASIC
hladkolistá petrželka

Jak na to?

Slepičí bujon rozdrobte do 750 ml vroucí vody a pořádně promíchejte. Olej rozpalte v hrnci, přidejte cibuli, celer, slaninu a česnek a zhruba 5 minut opékejte. Pak vsypte brambory a vlijte vývar. Přidejte čočku, rajčata a na středním plameni vařte, dokud brambory nezměknou, tedy asi 20 minut. Přidejte růžice brokolice a vařte asi 5 minut. Dochuťte solí a pepřem. Servírujte ozdobené petrželkou.
Tip - Polévka je opravdu tak hustá a sytá, že směle nahradí celou večeři. Podávat k ní můžete plátky chleba.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty