Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

½ kostky slepičího bujonu
2 lžičky slunečnicového oleje BASIC
1 cibule
1 kousek celeru
50 g slaniny
2 stroužky česneku
500 g brambor
350–400 g čočky BASIC
400g plechovka krájených rajčat BASIC
250 g brokolice
sůl
pepř BASIC
hladkolistá petrželka

Postup přípravy

Slepičí bujon rozdrobte do 750 ml vroucí vody a pořádně promíchejte. Olej rozpalte v hrnci, přidejte cibuli, celer, slaninu a česnek a zhruba 5 minut opékejte. Pak vsypte brambory a vlijte vývar. Přidejte čočku, rajčata a na středním plameni vařte, dokud brambory nezměknou, tedy asi 20 minut. Přidejte růžice brokolice a vařte asi 5 minut. Dochuťte solí a pepřem. Servírujte ozdobené petrželkou.
Tip - Polévka je opravdu tak hustá a sytá, že směle nahradí celou večeři. Podávat k ní můžete plátky chleba.

Pomohl vám recept?
88hodnocení3

Další videorecepty