×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Čočka na kyselo

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip

Čočka na kyselo

Co budete potřebovat

500 g čočky
50 g másla
1–2 cibule, oloupané a nasekané
3 lžíce hladké mouky
ocet
čerstvě mletý pepř, sůl
4 vejce
kyselé okurky

Jak na to?

1.Čocku přeberu a omyju ve studené vodě. Nechám ji hodinu namočenou a pak ji přibližně stejnou dobu vařím, až je měkká. Zbylou vodu sliju do hrníčku.
2. Na másle osmahnu cibuli, zapráším ji moukou, krátce osmahnu a zaliju ji trochou vody scezené z čočky, promíchám a vmíchám do uvařené čočky. Dochutím octem, solí a pepřem a pár minut povařím.
3. Hlubokou nerezovou nebo smaltovanou pánev naplním vodou do výšky několika centimetrů a přivedu ji těsně pod bod varu. Poznám to podle toho, že se ode dna ke hladině pouštějí drobné bublinky. Vejce po jednom rozklepnu do misky. Do vody přidám lžičku octa a vařečkou utvořím uprostřed vody vír a jedno vejce do něj vložím. Vařím tři až čtyři minuty. Vejce vyndám děrovanou naběračkou a nechám ho okapat. Čočku podávám s pošírovaným vejcem a kyselou okurkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čočka na kyselo

Velmi snadné Česká Vegetariánské Pošírování Magazín 12/2011
Průměrné hodnocení 4 (60)

Co budete potřebovat

500 g čočky
50 g másla
1–2 cibule, oloupané a nasekané
3 lžíce hladké mouky
ocet
čerstvě mletý pepř, sůl
4 vejce
kyselé okurky

Jak na to?

1.Čocku přeberu a omyju ve studené vodě. Nechám ji hodinu namočenou a pak ji přibližně stejnou dobu vařím, až je měkká. Zbylou vodu sliju do hrníčku.
2. Na másle osmahnu cibuli, zapráším ji moukou, krátce osmahnu a zaliju ji trochou vody scezené z čočky, promíchám a vmíchám do uvařené čočky. Dochutím octem, solí a pepřem a pár minut povařím.
3. Hlubokou nerezovou nebo smaltovanou pánev naplním vodou do výšky několika centimetrů a přivedu ji těsně pod bod varu. Poznám to podle toho, že se ode dna ke hladině pouštějí drobné bublinky. Vejce po jednom rozklepnu do misky. Do vody přidám lžičku octa a vařečkou utvořím uprostřed vody vír a jedno vejce do něj vložím. Vařím tři až čtyři minuty. Vejce vyndám děrovanou naběračkou a nechám ho okapat. Čočku podávám s pošírovaným vejcem a kyselou okurkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip

Inspirujte se podobnými recepty