Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Cizrnové karí

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Cizrnové karí

Co budete potřebovat

200 g rýže Basmati Nature's Promise
400 g sterilované cizrny
1 stroužek česneku
kousek zázvoru (1–2 cm)
2 lžíce rostlinného oleje
½ lžíce žlutého kari
½–1 chilli paprička – dle chuti
70 g čerstvých špenátových listů
180 g smetany na vaření
½ citronu nebo limety

Jak na to?

Rýži uvařte dle návodu.
Cizrnu slijte a nechte okapat.
Česnek i zázvor nakrájejte na tenké plátky.
V hluboké pánvi rozehřejte olej a zlehka v ní orestujte pokrájený česnek, zázvor, kari a chilli papričku.
Přidejte špenát, promíchejte, přisypte cizrnu a podlijte smetanou. Vařte deset minut.
Zakápněte šťávou z citronu a podávejte s rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cizrnové karí

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Vegetariánské Chilli paprička Magazín 11/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (51)
Měli jste dlouhý den v práci? Jídlo inspirované asijskou kuchyní s lahodnou cizrnou, sytou rýží a hřejivou omáčkou vás příjemně pohladí.

Co budete potřebovat

200 g rýže Basmati Nature's Promise
400 g sterilované cizrny
1 stroužek česneku
kousek zázvoru (1–2 cm)
2 lžíce rostlinného oleje
½ lžíce žlutého kari
½–1 chilli paprička – dle chuti
70 g čerstvých špenátových listů
180 g smetany na vaření
½ citronu nebo limety

Jak na to?

Rýži uvařte dle návodu.
Cizrnu slijte a nechte okapat.
Česnek i zázvor nakrájejte na tenké plátky.
V hluboké pánvi rozehřejte olej a zlehka v ní orestujte pokrájený česnek, zázvor, kari a chilli papričku.
Přidejte špenát, promíchejte, přisypte cizrnu a podlijte smetanou. Vařte deset minut.
Zakápněte šťávou z citronu a podávejte s rýží.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty