
Citrusová marmeláda
Marmeládu vyladí trocha nastrouhaného zázvoru, který se k citrusům perfektně hodí.
Postup přípravy
1. Citrusy pořádně očistěte houbičkou pod horkou vodou a dobře osušte. Následně oloupejte pomocí škrabky kůru s co nejmenším množstvím bílé vrstvy slupky.
2. Oloupanou kůru nakrájejte na co nejjemnější proužky. Poté oloupejte menším nožem i bílou část a té se zbavte.
3. Z citrusů opatrně vykrájejte měsíčky dužiny bez jakékoliv slupky a pecek. Pokrájejte.
4. Spolu s kůrou, šťávou z citrusů puštěnou během krájení, cukrem, vodou a solí vložte do hrnce. Přiveďte k varu a nechte za občasného míchání probublávat 1 hodinu. Pokud na hladině vznikne pěna, odeberte ji lžící.
5. Marmeládu přendejte do čistých sklenic a v hrnci s vodou o teplotě 95 °C zavařujte 10 minut.
6. Pomocí utěrky nebo kleští vyjměte a nechte zcela vychladnout dnem vzhůru.
Pomohl vám recept?
1hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod