Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Citrusová marmeláda

Další recepty a články

Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá...
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke...
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Satay dip
Satay dip
Satay dip
Satay dip
Rajčatová salsa s česnekem
Rajčatová salsa s...
Rajčatová salsa s česnekem
Rajčatová salsa s česnekem

Citrusová marmeláda

Co budete potřebovat

2 pomeranče
1 grep
2 citrony
500 g cukru krupice
450 ml vody
špetka soli

Jak na to?

1. Citrusy pořádně očistěte houbičkou pod horkou vodou a dobře osušte. Následně oloupejte pomocí škrabky kůru s co nejmenším množstvím bílé vrstvy slupky.

2. Oloupanou kůru nakrájejte na co nejjemnější proužky. Poté oloupejte menším nožem i bílou část a té se zbavte.

3. Z citrusů opatrně vykrájejte měsíčky dužiny bez jakékoliv slupky a pecek. Pokrájejte.

4. Spolu s kůrou, šťávou z citrusů puštěnou během krájení, cukrem, vodou a solí vložte do hrnce. Přiveďte k varu a nechte za občasného míchání probublávat 1 hodinu. Pokud na hladině vznikne pěna, odeberte ji lžící.

5. Marmeládu přendejte do čistých sklenic a v hrnci s vodou o teplotě 95 °C zavařujte 10 minut.

6. Pomocí utěrky nebo kleští vyjměte a nechte zcela vychladnout dnem vzhůru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Citrusová marmeláda

Příloha Snadné Dipy, zálivky a marinády Veganské Bez laktózy Bezlepkové Magazín 6/2020 Počet porcí: 1 litr
(0)
Marmeládu vyladí trocha nastrouhaného zázvoru, který se k citrusům perfektně hodí.

Co budete potřebovat

2 pomeranče
1 grep
2 citrony
500 g cukru krupice
450 ml vody
špetka soli

Jak na to?

1. Citrusy pořádně očistěte houbičkou pod horkou vodou a dobře osušte. Následně oloupejte pomocí škrabky kůru s co nejmenším množstvím bílé vrstvy slupky.

2. Oloupanou kůru nakrájejte na co nejjemnější proužky. Poté oloupejte menším nožem i bílou část a té se zbavte.

3. Z citrusů opatrně vykrájejte měsíčky dužiny bez jakékoliv slupky a pecek. Pokrájejte.

4. Spolu s kůrou, šťávou z citrusů puštěnou během krájení, cukrem, vodou a solí vložte do hrnce. Přiveďte k varu a nechte za občasného míchání probublávat 1 hodinu. Pokud na hladině vznikne pěna, odeberte ji lžící.

5. Marmeládu přendejte do čistých sklenic a v hrnci s vodou o teplotě 95 °C zavařujte 10 minut.

6. Pomocí utěrky nebo kleští vyjměte a nechte zcela vychladnout dnem vzhůru.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Satay dip
Satay dip
Satay dip
Satay dip
Rajčatová salsa s česnekem
Rajčatová salsa s česnekem
Rajčatová salsa s česnekem
Rajčatová salsa s česnekem

Inspirujte se podobnými recepty