Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Citrusová marmeláda

Citrusová marmeláda

Marmeládu vyladí trocha nastrouhaného zázvoru, který se k citrusům perfektně hodí.

Ingredience

2 pomeranče
1 grep
2 citrony
500 g cukru krupice
450 ml vody
špetka soli

Postup přípravy

1. Citrusy pořádně očistěte houbičkou pod horkou vodou a dobře osušte. Následně oloupejte pomocí škrabky kůru s co nejmenším množstvím bílé vrstvy slupky.

2. Oloupanou kůru nakrájejte na co nejjemnější proužky. Poté oloupejte menším nožem i bílou část a té se zbavte.

3. Z citrusů opatrně vykrájejte měsíčky dužiny bez jakékoliv slupky a pecek. Pokrájejte.

4. Spolu s kůrou, šťávou z citrusů puštěnou během krájení, cukrem, vodou a solí vložte do hrnce. Přiveďte k varu a nechte za občasného míchání probublávat 1 hodinu. Pokud na hladině vznikne pěna, odeberte ji lžící.

5. Marmeládu přendejte do čistých sklenic a v hrnci s vodou o teplotě 95 °C zavařujte 10 minut.

6. Pomocí utěrky nebo kleští vyjměte a nechte zcela vychladnout dnem vzhůru.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty