Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Citronový koláč s levandulí

Citronový koláč s levandulí

Ingredience

30 g loupaných mandlí
210 g hladké mouky
75 g moučkového cukru
sůl
300 g másla
6 vajec
5 bio citronů
170 g cukru krupice
3 snítky čerstvého rozmarýnu

Postup přípravy

1. V míse smíchejte 200 g mouky, najemno pomleté mandle, 70 g moučkového cukru, špetku soli a 90 g másla. Vklepněte 1 vejce a vypracujte v hladké těsto. Vytvarujte bochánek a na pečicím papíru rozválejte na 2 cm vysoký plát. Vložte na 1 hodinu do lednice.

2. Formu vyloženou tence rozváleným a vidličkou propíchaným těstem vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte 25 minut.

3. Mezitím připravte náplň. Do kastrůlku vklepněte vejce, přidejte kůru a šťávu ze 4 citronů a cukr. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte do pudinkové konzistence 3–4 minuty. Propasírujte přes síto do mísy. Nechte 5 minut chladnout.

4. Poté zapracujte ponorným mixérem máslo pokojové teploty. Citronovou směs vlijte na korpus, uhlaďte a nechte zcela vychladnout. Pak dejte do lednice nejméně na 2 hodiny, ideálně přes noc.

5. Koláč ozdobený plátky citronu a rozmarýnem ještě případně doplňte levandulí a zasypte moučkovým cukrem.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
19hodnocení4

Další videorecepty