Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Citronový koláč s levandulí

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Citronový koláč s levandulí

Co budete potřebovat

30 g loupaných mandlí
210 g hladké mouky
75 g moučkového cukru
sůl
300 g másla
6 vajec
5 bio citronů
170 g cukru krupice
3 snítky čerstvého rozmarýnu

Jak na to?

1. V míse smíchejte 200 g mouky, najemno pomleté mandle, 70 g moučkového cukru, špetku soli a 90 g másla. Vklepněte 1 vejce a vypracujte v hladké těsto. Vytvarujte bochánek a na pečicím papíru rozválejte na 2 cm vysoký plát. Vložte na 1 hodinu do lednice.

2. Formu vyloženou tence rozváleným a vidličkou propíchaným těstem vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte 25 minut.

3. Mezitím připravte náplň. Do kastrůlku vklepněte vejce, přidejte kůru a šťávu ze 4 citronů a cukr. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte do pudinkové konzistence 3–4 minuty. Propasírujte přes síto do mísy. Nechte 5 minut chladnout.

4. Poté zapracujte ponorným mixérem máslo pokojové teploty. Citronovou směs vlijte na korpus, uhlaďte a nechte zcela vychladnout. Pak dejte do lednice nejméně na 2 hodiny, ideálně přes noc.

5. Koláč ozdobený plátky citronu a rozmarýnem ještě případně doplňte levandulí a zasypte moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Citronový koláč s levandulí

Dezert Snadné Francouzská Sladká jídla Párty Vegetariánské Videorecept Magazín 10/2020 Počet porcí: 1 koláč
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

30 g loupaných mandlí
210 g hladké mouky
75 g moučkového cukru
sůl
300 g másla
6 vajec
5 bio citronů
170 g cukru krupice
3 snítky čerstvého rozmarýnu

Jak na to?

1. V míse smíchejte 200 g mouky, najemno pomleté mandle, 70 g moučkového cukru, špetku soli a 90 g másla. Vklepněte 1 vejce a vypracujte v hladké těsto. Vytvarujte bochánek a na pečicím papíru rozválejte na 2 cm vysoký plát. Vložte na 1 hodinu do lednice.

2. Formu vyloženou tence rozváleným a vidličkou propíchaným těstem vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte 25 minut.

3. Mezitím připravte náplň. Do kastrůlku vklepněte vejce, přidejte kůru a šťávu ze 4 citronů a cukr. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte do pudinkové konzistence 3–4 minuty. Propasírujte přes síto do mísy. Nechte 5 minut chladnout.

4. Poté zapracujte ponorným mixérem máslo pokojové teploty. Citronovou směs vlijte na korpus, uhlaďte a nechte zcela vychladnout. Pak dejte do lednice nejméně na 2 hodiny, ideálně přes noc.

5. Koláč ozdobený plátky citronu a rozmarýnem ještě případně doplňte levandulí a zasypte moučkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty