Citronový koláč s levandulí
Ingredience
30 g | loupaných mandlí |
210 g | hladké mouky |
75 g | moučkového cukru |
sůl | |
300 g | másla |
6 | vajec |
5 | bio citronů |
170 g | cukru krupice |
3 | snítky čerstvého rozmarýnu |
Postup přípravy
1. V míse smíchejte 200 g mouky, najemno pomleté mandle, 70 g moučkového cukru, špetku soli a 90 g másla. Vklepněte 1 vejce a vypracujte v hladké těsto. Vytvarujte bochánek a na pečicím papíru rozválejte na 2 cm vysoký plát. Vložte na 1 hodinu do lednice.
2. Formu vyloženou tence rozváleným a vidličkou propíchaným těstem vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte 25 minut.
3. Mezitím připravte náplň. Do kastrůlku vklepněte vejce, přidejte kůru a šťávu ze 4 citronů a cukr. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte do pudinkové konzistence 3–4 minuty. Propasírujte přes síto do mísy. Nechte 5 minut chladnout.
4. Poté zapracujte ponorným mixérem máslo pokojové teploty. Citronovou směs vlijte na korpus, uhlaďte a nechte zcela vychladnout. Pak dejte do lednice nejméně na 2 hodiny, ideálně přes noc.
5. Koláč ozdobený plátky citronu a rozmarýnem ještě případně doplňte levandulí a zasypte moučkovým cukrem.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY