Citronovo–tymiánové kuře
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřejte na 180 °C. Změklé máslo smíchejte s tymiánem, solí a pepřem. Kuře si položte na pracovní plochu a ukazováčkem opatrně odtrhněte kůži od prsou. Do kapsy vtlačte bylinkové máslo. Do břišní dutiny kuřete dejte jednu větvičku bobkového listu, polovinu citronu a polovinu větviček tymiánu. Nohy svažte provázkem, kuře dejte do pekáčku, osolte, opepřete, potřete extra máslem, okolo dejte zbylé bylinky a druhou půlku citronu, podlijte vínem a dejte péct na hodinu a čtvrt. Servírujte s polníčkem.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Citronovo–tymiánové kuře
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřejte na 180 °C. Změklé máslo smíchejte s tymiánem, solí a pepřem. Kuře si položte na pracovní plochu a ukazováčkem opatrně odtrhněte kůži od prsou. Do kapsy vtlačte bylinkové máslo. Do břišní dutiny kuřete dejte jednu větvičku bobkového listu, polovinu citronu a polovinu větviček tymiánu. Nohy svažte provázkem, kuře dejte do pekáčku, osolte, opepřete, potřete extra máslem, okolo dejte zbylé bylinky a druhou půlku citronu, podlijte vínem a dejte péct na hodinu a čtvrt. Servírujte s polníčkem.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio