Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

50 g másla
2 lžíce tymiánových lístků
sůl
pepř
1 kuře o váze 1,4 kg
2 větvičky bobkového listu
1 citron
6 větviček tymiánu
375 ml suchého bílého vína
100–200 g polníčku

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. Změklé máslo smíchejte s tymiánem, solí a pepřem. Kuře si položte na pracovní plochu a ukazováčkem opatrně odtrhněte kůži od prsou. Do kapsy vtlačte bylinkové máslo. Do břišní dutiny kuřete dejte jednu větvičku bobkového listu, polovinu citronu a polovinu větviček tymiánu. Nohy svažte provázkem, kuře dejte do pekáčku, osolte, opepřete, potřete extra máslem, okolo dejte zbylé bylinky a druhou půlku citronu, podlijte vínem a dejte péct na hodinu a čtvrt. Servírujte s polníčkem.

Pomohl vám recept?
40hodnocení4

Další videorecepty