×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Citronovo–tymiánové kuře

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Citronovo–tymiánové kuře

Co budete potřebovat

50 g másla
2 lžíce tymiánových lístků
sůl
pepř
1 kuře o váze 1,4 kg
2 větvičky bobkového listu
1 citron
6 větviček tymiánu
375 ml suchého bílého vína
100–200 g polníčku

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Změklé máslo smíchejte s tymiánem, solí a pepřem. Kuře si položte na pracovní plochu a ukazováčkem opatrně odtrhněte kůži od prsou. Do kapsy vtlačte bylinkové máslo. Do břišní dutiny kuřete dejte jednu větvičku bobkového listu, polovinu citronu a polovinu větviček tymiánu. Nohy svažte provázkem, kuře dejte do pekáčku, osolte, opepřete, potřete extra máslem, okolo dejte zbylé bylinky a druhou půlku citronu, podlijte vínem a dejte péct na hodinu a čtvrt. Servírujte s polníčkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Citronovo–tymiánové kuře

Hlavní chod Snadné Česká Tip týdne , Tymián Magazín 1/2014
Průměrné hodnocení 4 (16)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

50 g másla
2 lžíce tymiánových lístků
sůl
pepř
1 kuře o váze 1,4 kg
2 větvičky bobkového listu
1 citron
6 větviček tymiánu
375 ml suchého bílého vína
100–200 g polníčku

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Změklé máslo smíchejte s tymiánem, solí a pepřem. Kuře si položte na pracovní plochu a ukazováčkem opatrně odtrhněte kůži od prsou. Do kapsy vtlačte bylinkové máslo. Do břišní dutiny kuřete dejte jednu větvičku bobkového listu, polovinu citronu a polovinu větviček tymiánu. Nohy svažte provázkem, kuře dejte do pekáčku, osolte, opepřete, potřete extra máslem, okolo dejte zbylé bylinky a druhou půlku citronu, podlijte vínem a dejte péct na hodinu a čtvrt. Servírujte s polníčkem.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.