×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Citronovo–tymiánové kuře
nad 60 minut , Hlavní chod , Snadné , Česká ,

Citronovo–tymiánové kuře

Co budu potřebovat

50 g másla
2 lžíce tymiánových lístků
sůl
pepř
1 kuře o váze 1,4 kg Nyní v akci
2 větvičky bobkového listu
1 citron Nyní v akci
6 větviček tymiánu
375 ml suchého bílého vína
100–200 g polníčku

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Změklé máslo smíchejte s tymiánem, solí a pepřem. Kuře si položte na pracovní plochu a ukazováčkem opatrně odtrhněte kůži od prsou. Do kapsy vtlačte bylinkové máslo. Do břišní dutiny kuřete dejte jednu větvičku bobkového listu, polovinu citronu a polovinu větviček tymiánu. Nohy svažte provázkem, kuře dejte do pekáčku, osolte, opepřete, potřete extra máslem, okolo dejte zbylé bylinky a druhou půlku citronu, podlijte vínem a dejte péct na hodinu a čtvrt. Servírujte s polníčkem.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 39,90 cena před slevou: 64,90
    sleva: −38 %
  • současná cena: 79,90 cena před slevou: 109,90
    sleva: −27 %
  • současná cena: 19,90 cena před slevou: 24,90
    sleva: −20 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj