×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Citronové sušenky s tymiánem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Citronové sušenky s tymiánem

Co budete potřebovat

Na základ:
125 g moučkového cukru
250 g másla
500 g hladké mouky
1 hrst čerstvého tymiánu
kůra z jednoho citronu
1⁄4 lžičky soli
1⁄2 lžičky vanilkového extraktu
Na polevu:
225 g moučkového cukru
1 bílek
1 lžička citronové šťávy
1 špetka kurkumy
1 snítka čerstvého tymiánu

Jak na to?

1. V míse utřete cukr a změklé máslo do nadýchané pěny. Přidejte zbytek surovin na sušenky a propracujte v hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 4 hodiny odpočinout do lednice.
2. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto vyválejte na vrstvu tenkou 5 mm, ze které vykrajujte kolečka o průměru 5 cm. Kolečka přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Poté pečte 10 minut dozlatova. Nechte vychladnout na mřížce.
3. Na polevu smíchejte cukr, bílek, citronovou šťávu a kurkumu. Vymíchejte dohladka. Pomocí lžičky natřete polevu na vrchní stranu sušenek. Před zaschnutím ozdobte tymiánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Citronové sušenky s tymiánem

Dezert Snadné Sladká jídla Vegetariánské Tymián Magazín 3/2019 Počet porcí: 20 kusů
Průměrné hodnocení 4 (7)
Voňavý tymián dá sušenkám úplně nový rozměr. Možná vám díky němu zachutnají natolik, že je ani nestačíte schovat na později.

Co budete potřebovat

Na základ:
125 g moučkového cukru
250 g másla
500 g hladké mouky
1 hrst čerstvého tymiánu
kůra z jednoho citronu
1⁄4 lžičky soli
1⁄2 lžičky vanilkového extraktu
Na polevu:
225 g moučkového cukru
1 bílek
1 lžička citronové šťávy
1 špetka kurkumy
1 snítka čerstvého tymiánu

Jak na to?

1. V míse utřete cukr a změklé máslo do nadýchané pěny. Přidejte zbytek surovin na sušenky a propracujte v hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 4 hodiny odpočinout do lednice.
2. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto vyválejte na vrstvu tenkou 5 mm, ze které vykrajujte kolečka o průměru 5 cm. Kolečka přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Poté pečte 10 minut dozlatova. Nechte vychladnout na mřížce.
3. Na polevu smíchejte cukr, bílek, citronovou šťávu a kurkumu. Vymíchejte dohladka. Pomocí lžičky natřete polevu na vrchní stranu sušenek. Před zaschnutím ozdobte tymiánem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty