×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Chléb naan

Další recepty a články

Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Kuře v pistáciové krustě se...
Kuře v pistáciové...
Kuře v pistáciové krustě se...
Kuře v pistáciové krustě se...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Salát s bulgurem, červenou...
Salát s bulgurem,...
Salát s bulgurem, červenou...
Salát s bulgurem, červenou...

Chléb naan

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky
2 lžičky soli
½ lžičky krupicového cukru
½ lžičky kypřicího prášku
110–130 ml mléka
2 lžíce oleje + na vymazání
mák,
sezamová semínka
nebo nasekaný česnek na posypání
rozpuštěné máslo k podávání

Jak na to?

V míse smíchejte mouku, sůl, cukr a kypřicí prášek. V jiné nádobě promíchejte mléko s olejem. Tekutinu pak vlijte k moučné směsi a vypracujte hladké těsto. Hněťte ho aspoň 10 minut; pokud bude příliš lepivé, přisypte mouku. Mísu vytřete olejem a uhnětené těsto v ní nechte asi 10 minut odpočinout. Pak ho vyválejte do 5 bochánků.
Předehřejte gril v troubě a na horní mřížku zasuňte plech. Z bochánků vytvarujte placky, posypte je mákem, sezamem nebo česnekem, dejte je na rozpálený plech a opečte je do světle hnědé barvy.
Při podávání je potřete máslem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chléb naan

Snadné Orientální Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky
2 lžičky soli
½ lžičky krupicového cukru
½ lžičky kypřicího prášku
110–130 ml mléka
2 lžíce oleje + na vymazání
mák,
sezamová semínka
nebo nasekaný česnek na posypání
rozpuštěné máslo k podávání

Jak na to?

V míse smíchejte mouku, sůl, cukr a kypřicí prášek. V jiné nádobě promíchejte mléko s olejem. Tekutinu pak vlijte k moučné směsi a vypracujte hladké těsto. Hněťte ho aspoň 10 minut; pokud bude příliš lepivé, přisypte mouku. Mísu vytřete olejem a uhnětené těsto v ní nechte asi 10 minut odpočinout. Pak ho vyválejte do 5 bochánků.
Předehřejte gril v troubě a na horní mřížku zasuňte plech. Z bochánků vytvarujte placky, posypte je mákem, sezamem nebo česnekem, dejte je na rozpálený plech a opečte je do světle hnědé barvy.
Při podávání je potřete máslem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Kuře v pistáciové krustě se...
Kuře v pistáciové krustě se...
Kuře v pistáciové krustě se...
Kuře v pistáciové krustě se...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Salát s bulgurem, červenou...
Salát s bulgurem, červenou...
Salát s bulgurem, červenou...
Salát s bulgurem, červenou...

Inspirujte se podobnými recepty