
Červené perníkové zelí
Postup přípravy
1. Menší hlávku zelí rozčtvrťte, odkrojte košťál a nakrájejte na nudličky.
2. Zelí vložte do mísy, promíchejte se lžičkou soli, promačkejte prsty a nechte 15 minut odpočinout.
3. V hrnci rozpalte lžíci sádla a orestujte na něm dosklovata oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidejte zelí, lžičku perníkového koření, špetku pepře a přilijte 150 ml červeného vína.
4. Přikryjte pokličkou a duste za občasného promíchání a podlití, pokud je potřeba, 10–15 minut do změknutí. Poté dochuťte lžící cukru a podávejte. Toto dušené zelí perníkové koření krásně provoní.
Pomohl vám recept?
2hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod