Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 hlávka červeného zelí
1 lžička soli
1 lžíce husího sádla
1 červená cibule
1 lžička perníkového koření
pepř
150 ml červeného vína
1 lžíce cukru krupice

Postup přípravy

1. Menší hlávku zelí rozčtvrťte, odkrojte košťál a nakrájejte na nudličky.
2. Zelí vložte do mísy, promíchejte se lžičkou soli, promačkejte prsty a nechte 15 minut odpočinout.
3. V hrnci rozpalte lžíci sádla a orestujte na něm dosklovata oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidejte zelí, lžičku perníkového koření, špetku pepře a přilijte 150 ml červeného vína.
4. Přikryjte pokličkou a duste za občasného promíchání a podlití, pokud je potřeba, 10–15 minut do změknutí. Poté dochuťte lžící cukru a podávejte. Toto dušené zelí perníkové koření krásně provoní.

Pomohl vám recept?
2hodnocení4

Další videorecepty