×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Bramborovo celerové pyré

Další recepty a články

Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová...
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke...
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke steaku
Bramborová kaše s kurkumou a...
Bramborová kaše s...
Bramborová kaše s kurkumou a...
Bramborová kaše s kurkumou a...

Bramborovo celerové pyré

Tip do kuchyně

 

Podávejte k pečenému nebo smaženému masu.

Co budete potřebovat

700 g celeru, oloupaného, nakrájeného na kousky
500 g brambor, oloupaných a nakrájených
2 stroužky česneku, oloupané
sůl
150 ml smetany ke šlehání
75 g másla + k podávání
růžový pepř na ozdobu

Jak na to?

Pokud vás bramborová kaše trochu omrzela, připravte si celerové pyré. Je to velmi jednoduché.

1) Celer, brambory a česnek vsypte do hrnce s osolenou vroucí vodou a vařte 10–15 minut, dokud celer a brambory nezměknou.

2) Sceďte, rozšťouchejte, přidejte vroucí smetanu a máslo a vařečkou nebo pevnější metlou našlehejte do kaše.

3) Podle chuti ji osolte a podávejte posypanou namletým pepřem, případně s dalším máslem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborovo celerové pyré

Příloha Velmi snadné Česká Vegetariánské Vaření Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 3 (17)

Tip do kuchyně

 

Podávejte k pečenému nebo smaženému masu.

Co budete potřebovat

700 g celeru, oloupaného, nakrájeného na kousky
500 g brambor, oloupaných a nakrájených
2 stroužky česneku, oloupané
sůl
150 ml smetany ke šlehání
75 g másla + k podávání
růžový pepř na ozdobu

Jak na to?

Pokud vás bramborová kaše trochu omrzela, připravte si celerové pyré. Je to velmi jednoduché.

1) Celer, brambory a česnek vsypte do hrnce s osolenou vroucí vodou a vařte 10–15 minut, dokud celer a brambory nezměknou.

2) Sceďte, rozšťouchejte, přidejte vroucí smetanu a máslo a vařečkou nebo pevnější metlou našlehejte do kaše.

3) Podle chuti ji osolte a podávejte posypanou namletým pepřem, případně s dalším máslem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke steaku
Bramborová kaše s kurkumou a...
Bramborová kaše s kurkumou a...
Bramborová kaše s kurkumou a...
Bramborová kaše s kurkumou a...

Inspirujte se podobnými recepty