×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Cajunské kuře s rýží

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v...
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku

Cajunské kuře s rýží

Co budete potřebovat

½ lžíce mleté papriky
½ lžíce sušeného tymiánu
5 stroužků česneku, na plátky
½ lžíce kajenského pepře
½ lžičky soli
500 g kuřecích prsou, bez kůže,
nakrájených na kousky
3 plátky slaniny
2 lžíce řepkového oleje
1 střední cibule, nakrájená nadrobno
1 střední červená paprika, nakrájená
na kousky
1 řapík celeru, nakrájený na kousky
2 lžíce rajčatového protlaku
400 g dlouhozrnné rýže
150 g mraženého hrášku
1 litr kuřecího vývaru
hladkolistá petrželka na ozdobu

Jak na to?

Smíchejte papriku, tymián, česnek, kajenský pepř a sůl. Směs rozdělte na poloviny, jednou posypte kostky masa a promíchejte.
V litinovém hrnci opékejte 5 minut na středním ohni slaninu dokřupava. Vyndejte ji děrovanou sběračkou na papírové utěrky. Ve stejném hrnci rozpalte olej a opékejte na něm kořeněné maso 3 minuty, aby se uzavřelo. Pak maso vyndejte stranou. Do hrnce vhoďte cibuli, nechte zesklovatět, přidejte papriku, řapíkatý celer a zbývající směs koření. Za stálého míchání opékejte 5 minut. Přidejte rajský protlak a minutu za stálého míchání opékejte. Přidejte maso, rýži, hrášek a vše zalijte vývarem, který trochu osolte. Přiveďte k varu, snižte teplotu, aby směs jen tak probublávala. Pod poklicí vařte 27 minut nebo tak dlouho, až rýže i maso změknou. Rozdělte na talíře a hotové jídlo ozdobte petrželkou a slaninou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cajunské kuře s rýží

Hlavní chod Snadné Magazín 6/2015
Průměrné hodnocení 4 (40)

Co budete potřebovat

½ lžíce mleté papriky
½ lžíce sušeného tymiánu
5 stroužků česneku, na plátky
½ lžíce kajenského pepře
½ lžičky soli
500 g kuřecích prsou, bez kůže,
nakrájených na kousky
3 plátky slaniny
2 lžíce řepkového oleje
1 střední cibule, nakrájená nadrobno
1 střední červená paprika, nakrájená
na kousky
1 řapík celeru, nakrájený na kousky
2 lžíce rajčatového protlaku
400 g dlouhozrnné rýže
150 g mraženého hrášku
1 litr kuřecího vývaru
hladkolistá petrželka na ozdobu

Jak na to?

Smíchejte papriku, tymián, česnek, kajenský pepř a sůl. Směs rozdělte na poloviny, jednou posypte kostky masa a promíchejte.
V litinovém hrnci opékejte 5 minut na středním ohni slaninu dokřupava. Vyndejte ji děrovanou sběračkou na papírové utěrky. Ve stejném hrnci rozpalte olej a opékejte na něm kořeněné maso 3 minuty, aby se uzavřelo. Pak maso vyndejte stranou. Do hrnce vhoďte cibuli, nechte zesklovatět, přidejte papriku, řapíkatý celer a zbývající směs koření. Za stálého míchání opékejte 5 minut. Přidejte rajský protlak a minutu za stálého míchání opékejte. Přidejte maso, rýži, hrášek a vše zalijte vývarem, který trochu osolte. Přiveďte k varu, snižte teplotu, aby směs jen tak probublávala. Pod poklicí vařte 27 minut nebo tak dlouho, až rýže i maso změknou. Rozdělte na talíře a hotové jídlo ozdobte petrželkou a slaninou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku

Inspirujte se podobnými recepty