Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

½ lžíce mleté papriky
½ lžíce sušeného tymiánu
5 stroužků česneku, na plátky
½ lžíce kajenského pepře
½ lžičky soli
500 g kuřecích prsou, bez kůže,
nakrájených na kousky
3 plátky slaniny
2 lžíce řepkového oleje
1 střední cibule, nakrájená nadrobno
1 střední červená paprika, nakrájená
na kousky
1 řapík celeru, nakrájený na kousky
2 lžíce rajčatového protlaku
400 g dlouhozrnné rýže
150 g mraženého hrášku
1 litr kuřecího vývaru
hladkolistá petrželka na ozdobu

Postup přípravy

Smíchejte papriku, tymián, česnek, kajenský pepř a sůl. Směs rozdělte na poloviny, jednou posypte kostky masa a promíchejte.
V litinovém hrnci opékejte 5 minut na středním ohni slaninu dokřupava. Vyndejte ji děrovanou sběračkou na papírové utěrky. Ve stejném hrnci rozpalte olej a opékejte na něm kořeněné maso 3 minuty, aby se uzavřelo. Pak maso vyndejte stranou. Do hrnce vhoďte cibuli, nechte zesklovatět, přidejte papriku, řapíkatý celer a zbývající směs koření. Za stálého míchání opékejte 5 minut. Přidejte rajský protlak a minutu za stálého míchání opékejte. Přidejte maso, rýži, hrášek a vše zalijte vývarem, který trochu osolte. Přiveďte k varu, snižte teplotu, aby směs jen tak probublávala. Pod poklicí vařte 27 minut nebo tak dlouho, až rýže i maso změknou. Rozdělte na talíře a hotové jídlo ozdobte petrželkou a slaninou.

Pomohl vám recept?
64hodnocení4

Další videorecepty