×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Cajunské kuře s rýží

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Cajunské kuře s rýží

Co budete potřebovat

½ lžíce mleté papriky
½ lžíce sušeného tymiánu
5 stroužků česneku, na plátky
½ lžíce kajenského pepře
½ lžičky soli
500 g kuřecích prsou, bez kůže,
nakrájených na kousky
3 plátky slaniny
2 lžíce řepkového oleje
1 střední cibule, nakrájená nadrobno
1 střední červená paprika, nakrájená
na kousky
1 řapík celeru, nakrájený na kousky
2 lžíce rajčatového protlaku
400 g dlouhozrnné rýže
150 g mraženého hrášku
1 litr kuřecího vývaru
hladkolistá petrželka na ozdobu

Jak na to?

Smíchejte papriku, tymián, česnek, kajenský pepř a sůl. Směs rozdělte na poloviny, jednou posypte kostky masa a promíchejte.
V litinovém hrnci opékejte 5 minut na středním ohni slaninu dokřupava. Vyndejte ji děrovanou sběračkou na papírové utěrky. Ve stejném hrnci rozpalte olej a opékejte na něm kořeněné maso 3 minuty, aby se uzavřelo. Pak maso vyndejte stranou. Do hrnce vhoďte cibuli, nechte zesklovatět, přidejte papriku, řapíkatý celer a zbývající směs koření. Za stálého míchání opékejte 5 minut. Přidejte rajský protlak a minutu za stálého míchání opékejte. Přidejte maso, rýži, hrášek a vše zalijte vývarem, který trochu osolte. Přiveďte k varu, snižte teplotu, aby směs jen tak probublávala. Pod poklicí vařte 27 minut nebo tak dlouho, až rýže i maso změknou. Rozdělte na talíře a hotové jídlo ozdobte petrželkou a slaninou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cajunské kuře s rýží

Hlavní chod Snadné Magazín 6/2015
Průměrné hodnocení 4 (44)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

½ lžíce mleté papriky
½ lžíce sušeného tymiánu
5 stroužků česneku, na plátky
½ lžíce kajenského pepře
½ lžičky soli
500 g kuřecích prsou, bez kůže,
nakrájených na kousky
3 plátky slaniny
2 lžíce řepkového oleje
1 střední cibule, nakrájená nadrobno
1 střední červená paprika, nakrájená
na kousky
1 řapík celeru, nakrájený na kousky
2 lžíce rajčatového protlaku
400 g dlouhozrnné rýže
150 g mraženého hrášku
1 litr kuřecího vývaru
hladkolistá petrželka na ozdobu

Jak na to?

Smíchejte papriku, tymián, česnek, kajenský pepř a sůl. Směs rozdělte na poloviny, jednou posypte kostky masa a promíchejte.
V litinovém hrnci opékejte 5 minut na středním ohni slaninu dokřupava. Vyndejte ji děrovanou sběračkou na papírové utěrky. Ve stejném hrnci rozpalte olej a opékejte na něm kořeněné maso 3 minuty, aby se uzavřelo. Pak maso vyndejte stranou. Do hrnce vhoďte cibuli, nechte zesklovatět, přidejte papriku, řapíkatý celer a zbývající směs koření. Za stálého míchání opékejte 5 minut. Přidejte rajský protlak a minutu za stálého míchání opékejte. Přidejte maso, rýži, hrášek a vše zalijte vývarem, který trochu osolte. Přiveďte k varu, snižte teplotu, aby směs jen tak probublávala. Pod poklicí vařte 27 minut nebo tak dlouho, až rýže i maso změknou. Rozdělte na talíře a hotové jídlo ozdobte petrželkou a slaninou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty