×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Buřtguláš
30 minut , Velmi snadné ,

Buřtguláš

Co budu potřebovat

1 kg brambor
4 špekáčky nebo 6 párků
2 lžíce sádla
1 větší cibule, nakrájená
najemno
3 stroužky česneku,
prolisované
1 lžíce mleté papriky
1 lžička drceného kmínu
2 lžíce majoránky
sůl
hrst nasekané petrželky
k podávání

Jak na to?

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, uzeninu nakrájejte na kostičky nebo na kolečka. V hrnci na sádle nechte zesklovatět cibuli. Přisypte uzeninu a trochu ji opečte, pak přidejte česnek, mletou papriku a kmín podle chuti a necelou minutu míchejte. Zalijte vodou tak, aby byla směs ponořená. Za občasného míchání vařte 15–20 minut, až budou brambory měkké a omáčka zhoustne. Nakonec přidejte majoránku a případně dosolte. Podávejte posypané čerstvou petrželkou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Cuketová polévka

    Polévka 45 minut
  • Červená čočka a krůta s kořením masala

    Hlavní chod nad 60 minut
  • Čočkový burger

    Hlavní chod 15 minut