Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kg brambor
4 špekáčky nebo 6 párků
2 lžíce sádla
1 větší cibule, nakrájená
najemno
3 stroužky česneku,
prolisované
1 lžíce mleté papriky
1 lžička drceného kmínu
2 lžíce majoránky
sůl
hrst nasekané petrželky
k podávání

Postup přípravy

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, uzeninu nakrájejte na kostičky nebo na kolečka. V hrnci na sádle nechte zesklovatět cibuli. Přisypte uzeninu a trochu ji opečte, pak přidejte česnek, mletou papriku a kmín podle chuti a necelou minutu míchejte. Zalijte vodou tak, aby byla směs ponořená. Za občasného míchání vařte 15–20 minut, až budou brambory měkké a omáčka zhoustne. Nakonec přidejte majoránku a případně dosolte. Podávejte posypané čerstvou petrželkou.

Pomohl vám recept?
397hodnocení4

Další videorecepty