Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Burger z červené čočky

Burger z červené čočky

Koření dodá čočce pestrou paletu chutí a my vám ručíme za to, že tenhle burger budete prostě milovat.

Ingredience

Na burgery
150 g Bio červené čočky loupané 
Nature's Promise
1 cibule
2 velké mrkve
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce mleté papriky
1 lžíce mletého kmínu
3 lžičky soli
1 lžička pepře
150 g ovesných vloček
hrst nasekané pažitky
hrst nasekaného čerstvého koriandru
k podávání
6 hamburgerových housek
200 ml majonézy
250 g červeného zelí na nudličky
lístky koriandru

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 200 °C horko-
vzduch.
Čočku propláchněte a uvařte doměkka dle návodu.
Cibuli nakrájejte najemno a mrkve rozmixujte v robotu dohladka nebo je odšťavněte a použijte dřeň.
V pánvi rozpalte olej, orestujte cibulku s mrkví a dejte stranou.
Všechny ostatní ingredience na burger, kromě poloviny vloček a bylinek, rozmixujte na kompaktní hmotu. Směs přendejte do mísy, přidejte zbylé vločky, bylinky a promíchejte, aby se vše pěkně spojilo. Připravte si plech vyložený pečicím papírem, dlaní vytvarujte burgery zhruba o velikosti housek a vyskládejte je na plech. Pečte 25 minut.
Před podáváním opečte vnitřky housek nasucho na pánvi, pomažte je majonézou, vložte burger, zasypte zelím, přidejte koriandrové lístky a přiklopte vrchní částí housky.

Pomohl vám recept?
55hodnocení4

Další videorecepty