×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Burger z červené čočky

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v...
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku

Burger z červené čočky

Co budete potřebovat

Na burgery
150 g Bio červené čočky loupané 
Nature's Promise
1 cibule
2 velké mrkve
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce mleté papriky
1 lžíce mletého kmínu
3 lžičky soli
1 lžička pepře
150 g ovesných vloček
hrst nasekané pažitky
hrst nasekaného čerstvého koriandru
k podávání
6 hamburgerových housek
200 ml majonézy
250 g červeného zelí na nudličky
lístky koriandru

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C horko-
vzduch.
Čočku propláchněte a uvařte doměkka dle návodu.
Cibuli nakrájejte najemno a mrkve rozmixujte v robotu dohladka nebo je odšťavněte a použijte dřeň.
V pánvi rozpalte olej, orestujte cibulku s mrkví a dejte stranou.
Všechny ostatní ingredience na burger, kromě poloviny vloček a bylinek, rozmixujte na kompaktní hmotu. Směs přendejte do mísy, přidejte zbylé vločky, bylinky a promíchejte, aby se vše pěkně spojilo. Připravte si plech vyložený pečicím papírem, dlaní vytvarujte burgery zhruba o velikosti housek a vyskládejte je na plech. Pečte 25 minut.
Před podáváním opečte vnitřky housek nasucho na pánvi, pomažte je majonézou, vložte burger, zasypte zelím, přidejte koriandrové lístky a přiklopte vrchní částí housky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Burger z červené čočky

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Vegetariánské Magazín 4/2018
Průměrné hodnocení 4 (2)
Koření dodá čočce pestrou paletu chutí a my vám ručíme za to, že tenhle burger budete prostě milovat.

Co budete potřebovat

Na burgery
150 g Bio červené čočky loupané 
Nature's Promise
1 cibule
2 velké mrkve
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce mleté papriky
1 lžíce mletého kmínu
3 lžičky soli
1 lžička pepře
150 g ovesných vloček
hrst nasekané pažitky
hrst nasekaného čerstvého koriandru
k podávání
6 hamburgerových housek
200 ml majonézy
250 g červeného zelí na nudličky
lístky koriandru

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C horko-
vzduch.
Čočku propláchněte a uvařte doměkka dle návodu.
Cibuli nakrájejte najemno a mrkve rozmixujte v robotu dohladka nebo je odšťavněte a použijte dřeň.
V pánvi rozpalte olej, orestujte cibulku s mrkví a dejte stranou.
Všechny ostatní ingredience na burger, kromě poloviny vloček a bylinek, rozmixujte na kompaktní hmotu. Směs přendejte do mísy, přidejte zbylé vločky, bylinky a promíchejte, aby se vše pěkně spojilo. Připravte si plech vyložený pečicím papírem, dlaní vytvarujte burgery zhruba o velikosti housek a vyskládejte je na plech. Pečte 25 minut.
Před podáváním opečte vnitřky housek nasucho na pánvi, pomažte je majonézou, vložte burger, zasypte zelím, přidejte koriandrové lístky a přiklopte vrchní částí housky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku

Inspirujte se podobnými recepty