
Burger z červené čočky
Ingredience
Na burgery | |
---|---|
150 g | Bio červené čočky loupané Nature's Promise |
1 | cibule |
2 | velké mrkve |
2 | lžíce olivového oleje |
2 | stroužky česneku |
1 | lžíce citronové šťávy |
1 | lžíce mleté papriky |
1 | lžíce mletého kmínu |
3 | lžičky soli |
1 | lžička pepře |
150 g | ovesných vloček |
hrst nasekané pažitky | |
hrst nasekaného čerstvého koriandru | |
k podávání | |
6 | hamburgerových housek |
200 ml | majonézy |
250 g | červeného zelí na nudličky |
lístky koriandru |
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 200 °C horko-
vzduch.
Čočku propláchněte a uvařte doměkka dle návodu.
Cibuli nakrájejte najemno a mrkve rozmixujte v robotu dohladka nebo je odšťavněte a použijte dřeň.
V pánvi rozpalte olej, orestujte cibulku s mrkví a dejte stranou.
Všechny ostatní ingredience na burger, kromě poloviny vloček a bylinek, rozmixujte na kompaktní hmotu. Směs přendejte do mísy, přidejte zbylé vločky, bylinky a promíchejte, aby se vše pěkně spojilo. Připravte si plech vyložený pečicím papírem, dlaní vytvarujte burgery zhruba o velikosti housek a vyskládejte je na plech. Pečte 25 minut.
Před podáváním opečte vnitřky housek nasucho na pánvi, pomažte je majonézou, vložte burger, zasypte zelím, přidejte koriandrové lístky a přiklopte vrchní částí housky.