Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Jednoduché čokoládové brownies

Jednoduché čokoládové brownies

Jeden z nejpopulárnějších dezertů na světě je velmi jednoduchý na přípravu. U brownies je důležité, aby se těsto nepřepeklo, proto dodržujte doporučenou dobu pečení. Po vychladnutí budou brownies pěkně šťavnaté.

Co budete potřebovat na brownies

400 g tmavé čokolády
280 g másla
350 g tmavého cukru
6 vajec
150 g hladké mouky

Jak udělat brownies zdravější

Alergeny

Vejce a výrobky z nich
Mléko a výrobky z něj
Obiloviny obsahující lepek

Recept jak na brownies

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Polovinu 200g čokolády dejte do žáruvzdorné mísy, přidejte 280 g másla a na mírném ohni zahřívejte a pečlivě promíchávejte, abyste získali krásně hladký krém.
  2. Nechte mírně zchladnout. Pak vmíchejte 350 g tmavého cukru, 6 vajec a 150 g hladké mouky.
  3. Nakonec vmíchejte druhou polovinu nasekané čokolády a těsto nalijte na máslem vymazaný a pečicím papírem vyložený plech o rozměrech 20 × 30 cm. Pečte 30–35 minut.
  4. Nechte zchladnout a výborné brownies podávejte nakrájené na čtverce. Ozdobit je můžete cukrem nebo kokosem. Přejeme, ať máte skladký život!
Pomohl vám recept?
125hodnocení4

Co byste o brownies měli vědět

Kvalitní hořká čokoláda by měla obsahovat minimálně 70 % kakaa a kakaové boby. Čokoláda je zdrojem antioxidantů, vlákniny, minerálů a stopových prvků. Doporučený denní příjem kvalitní čokolády je 30 g.

Další videorecepty