×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Brokolicová polévka se slaninou

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Brokolicová polévka se slaninou

Co budete potřebovat

1 cibule AQ, nasekaná
1 řapík řapíkatého celeru, nakrájený
na kousky
2 lžíce hladké mouky
750 ml kuřecího vývaru
250 ml plnotučného mléka BASIC
8 růžiček brokolice AQ
250 ml smetany ke šlehání BASIC
sůl a čerstvě mletý pepř
opražená slanina a opečené krutony
ze světlého pečiva k podávání

Jak na to?

Na rozehřátém másle v hrnci osmahněte cibuli a nasekaný řapíkatý celer doměkka. Pak přisypte mouku, nechte ji zrůžovět a postupně přilévejte za stálého míchání vývar a mléko. Do hrnce přihoďte stonky brokolice, tmavě zelené růžice přidejte po 15 minutách. Povařte 5 minut a pak přímo v hrnci tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Na závěr vlijte smetanu, podle chuti osolte, opepřete a podávejte s opraženou slaninou a krutony.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Brokolicová polévka se slaninou

Polévka Snadné Česká Vaření Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 4 (21)

Co budete potřebovat

1 cibule AQ, nasekaná
1 řapík řapíkatého celeru, nakrájený
na kousky
2 lžíce hladké mouky
750 ml kuřecího vývaru
250 ml plnotučného mléka BASIC
8 růžiček brokolice AQ
250 ml smetany ke šlehání BASIC
sůl a čerstvě mletý pepř
opražená slanina a opečené krutony
ze světlého pečiva k podávání

Jak na to?

Na rozehřátém másle v hrnci osmahněte cibuli a nasekaný řapíkatý celer doměkka. Pak přisypte mouku, nechte ji zrůžovět a postupně přilévejte za stálého míchání vývar a mléko. Do hrnce přihoďte stonky brokolice, tmavě zelené růžice přidejte po 15 minutách. Povařte 5 minut a pak přímo v hrnci tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Na závěr vlijte smetanu, podle chuti osolte, opepřete a podávejte s opraženou slaninou a krutony.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Inspirujte se podobnými recepty