Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bramborový salát s avokádovou majonézou

Bramborový salát s avokádovou majonézou

Bramborový salát spotřebujte dříve nežli klasický s nakládanou okurkou. Čerstvá okurka totiž postupně pustí hodně šťávy.

Ingredience

500 g brambor typu A
1 avokádo
2 lžíce olivového oleje
1 citron
sůl a pepř
1⁄2 salátové okurky
1 svazek ředkviček
1 hrst kopru

Postup přípravy

1. Brambory v celku uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte a nechte vychladnout.
2. Avokádo rozpulte, vyjměte dužinu, rozmixujte s olivovým olejem a citronovou šťávou na jemný krém. Podle chuti osolte a opepřete.
3. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Okurku a ředkvičky nakrájejte nadrobno, kopr najemno. Vše promíchejte s avokádovou majonézou. Dochuťte solí, pepřem, případně další citronovou šťávou. Nechte alespoň 30 minut odležet v lednici.

Pomohl vám recept?
3hodnocení3

Další videorecepty