Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bramboráčky hotové raz dva

Bramboráčky hotové raz dva

Bramboráčky servírujte ihned. Čím jsou čerstvější, tím jsou křupavější.

Ingredience

600 g brambor, varný typ A Česká chuť
2 stroužky česneku
1 vejce
1 lžička soli
1⁄2 lžičky drceného kmínu
1⁄2 lžičky pepře
1⁄2 lžičky sušené majoránky
150 g hladké pšeničné mouky
olej na smažení
snítka čerstvých bylinek (tymián, kopr)

Postup přípravy

1. Brambory oloupejte, nastrouhejte a přidejte prolisovaný česnek. Dále přimíchejte vejce, sůl, kmín, pepř, majoránku a vše zasypte moukou.

2. Rozpalte olej, vlijte jednu naběračku směsi a smažte placičky tenké 0,5 cm z obou stran.

3. Bramboráčky vysušte od přebytečného oleje papírovou utěrkou a ozdobte bylinkami.

Pomohl vám recept?
32hodnocení3

Další videorecepty