Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Hrnec čerstvě uvařené bramborové polévky se sušenými houbami a vejcem

BABIČČINA BRAMBORAČKA SE SUŠENÝMI HŘÍBKY

Bramborová polévka s vůní sušených hub vás přenese do babiččiny kuchyně, která voněla po majoránce. Bramboračka se sušenými hříbky je dokonalá večeře či oběd, který zahřeje v chladných dnech.

Ingredience

2 mrkve
1 bulva celeru
1 cibule
1 petržel
4 brambory
1 kostka zeleninového bujónu
sůl
pepř
2 hrsti sušených hub
50g másla
50g mouky
1 hrst sušené majoránky
1 vejce
2 stroužky česneku

Jak udělat babiččinu bramboračku se sušenými hříbky zdravější

Výživové hodnoty

na jednou porci
Energie 293  kCal
Bílkoviny 11  g
Tuky 14  g
Sacharidy 34  g

Alergeny

Obiloviny obsahující lepek
Mléko a výrobky z něj
Celer a výrobky z něj
Vejce a výrobky z nich

Recept: jak na babiččinu bramborovou polévku se sušenými hříbky

  1. Na bramboračku si nakrájejte na drobné kousky 1 oloupanou mrkev, petržel a brambory. Vše dejte do většího hrnce, vhoďte jednu celou mrkev a rozpůlený celer. Vše zalijte litrem vody. Přidejte kostku bujónu, osolte a nechte vařit.    
  2. Zalijte horkou vodou 2 hrsti sušených hub a po 10 minutách je vlijte i s vodou do hrnce se zeleninou. Po 20 minutách už by měla být zelenina měkká. Poté vyjměte celer, celou mrkev i cibuli z polévky ven.     
  3. Na jíšku rozehřejte v kastrůlku 50 g másla, přidejte 50 g mouky a míchejte, dokud jíška nezezlátne. Ihned ji vlijte do vroucí polévky a nechte přibližně 10 minut povařit.     
  4. Úplně na závěr rozklepněte vejce do skleničky, rozšlehejte vidličkou a vmíchejte do vroucí polévky. Polévku dochuťte hrstí majoránky rozemnuté mezi dlaněmi a 2 prolisovanými stroužky česneku. Dosolte a dopepřete dle chuti. Ta voní po houbách.
Pomohl vám recept?
68hodnocení4

Co byste o babiččině bramboračce se sušenými hříbky měli vědět

Vejce jsou potravina, která do našich jídelníčků rozhodně patří. Bílek je výborným zdrojem bílkovin, které nás skvěle zasytí. Ve vaječném žloutku najdeme fosfolipid lecitin. Ten pozitivně ovlivňuje vstřebávání cholesterolu.

Další videorecepty