
BABIČČINA BRAMBORAČKA SE SUŠENÝMI HŘÍBKY
Bramborová polévka s vůní sušených hub vás přenese do babiččiny kuchyně, která voněla po majoránce. Bramboračka se sušenými hříbky je dokonalá večeře či oběd, který zahřeje v chladných dnech.
Ingredience
2 | mrkve |
1 | bulva celeru |
1 | cibule |
1 | petržel |
4 | brambory |
1 | kostka zeleninového bujónu |
sůl | |
pepř | |
2 | hrsti sušených hub |
50g | másla |
50g | mouky |
1 | hrst sušené majoránky |
1 | vejce |
2 | stroužky česneku |
Jak udělat babiččinu bramboračku se sušenými hříbky zdravější
Chcete-li mít polévku zdravější, tak ji nezahušťujte moukou, ale pouze přidejte větší množství brambor. Máslo můžete přidat až do hotové polévky. Do každé porce polévky můžete připravit ztracené vejce. Polévku na talíři dozdobte čerstvou petrželovou natí. |
Výživové hodnoty
na jednou porci | ||
Energie | 293 | kCal |
Bílkoviny | 11 | g |
Tuky | 14 | g |
Sacharidy | 34 | g |
Alergeny
Obiloviny obsahující lepek
Mléko a výrobky z něj
Celer a výrobky z něj
Vejce a výrobky z nich
Recept: jak na babiččinu bramborovou polévku se sušenými hříbky
- Na bramboračku si nakrájejte na drobné kousky 1 oloupanou mrkev, petržel a brambory. Vše dejte do většího hrnce, vhoďte jednu celou mrkev a rozpůlený celer. Vše zalijte litrem vody. Přidejte kostku bujónu, osolte a nechte vařit.
- Zalijte horkou vodou 2 hrsti sušených hub a po 10 minutách je vlijte i s vodou do hrnce se zeleninou. Po 20 minutách už by měla být zelenina měkká. Poté vyjměte celer, celou mrkev i cibuli z polévky ven.
- Na jíšku rozehřejte v kastrůlku 50 g másla, přidejte 50 g mouky a míchejte, dokud jíška nezezlátne. Ihned ji vlijte do vroucí polévky a nechte přibližně 10 minut povařit.
- Úplně na závěr rozklepněte vejce do skleničky, rozšlehejte vidličkou a vmíchejte do vroucí polévky. Polévku dochuťte hrstí majoránky rozemnuté mezi dlaněmi a 2 prolisovanými stroužky česneku. Dosolte a dopepřete dle chuti. Ta voní po houbách.
Pomohl vám recept?
68hodnocení4
Co byste o babiččině bramboračce se sušenými hříbky měli vědět
Vejce jsou potravina, která do našich jídelníčků rozhodně patří. Bílek je výborným zdrojem bílkovin, které nás skvěle zasytí. Ve vaječném žloutku najdeme fosfolipid lecitin. Ten pozitivně ovlivňuje vstřebávání cholesterolu. |
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod