×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bramboračka

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Polévka z kořenové zeleniny s...
Polévka z kořenové...
Polévka z kořenové zeleniny s...
Polévka z kořenové zeleniny s...
Barevná fazolová polévka
Barevná fazolová...
Barevná fazolová polévka
Barevná fazolová polévka
Čočková polévka s klobáskou
Čočková polévka s...
Čočková polévka s klobáskou
Čočková polévka s klobáskou

Bramboračka

Co budete potřebovat

2 mrkve, jedna nakrájená na kolečka, jedna celá
1 celý celer, oloupaný a přepůlený
1 celá cibule, oloupaná
1 menší petržel, oloupaná a nakrájená na kolečka nebo na malé kousky
4 středně velké brambory, nakrájené na kostky
1 kostka bujonu
sůl a pepř
2 hrsti sušených hub, namočené
50 g másla
50 g mouky
majoránka podle chuti
1 vejce
2 stroužky česneku (nemusí být)

Jak na to?

1. Nakrájenou zeleninu a brambory dám vařit do většího hrnce, zaliju 1 litrem vody, přidám bujon, osolím a nechám vařit.
2. Přidám předem namočené sušené houby včetně vody, ve které se máčely. Až bude zelenina hodně měkká, vyndám cibuli, celou mrkev a celer.
3. Na jíšku rozehřeju máslo, přidám hladkou mouku a míchám tak dlouho, až jíška zezlátne. Ihned ji vliju do vroucí polévky a nechám asi deset minut povařit.
4. Úplně nakonec rozklepnu vajíčko do skleničky, nešlehám a přes vidličku vmíchám do vařící polévky. Podle chuti přidám rozmačkaný česnek, majoránku a pepř.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramboračka

Polévka Velmi snadné Česká Zimní polévky Magazín 1/2011
Průměrné hodnocení 4 (43)

Co budete potřebovat

2 mrkve, jedna nakrájená na kolečka, jedna celá
1 celý celer, oloupaný a přepůlený
1 celá cibule, oloupaná
1 menší petržel, oloupaná a nakrájená na kolečka nebo na malé kousky
4 středně velké brambory, nakrájené na kostky
1 kostka bujonu
sůl a pepř
2 hrsti sušených hub, namočené
50 g másla
50 g mouky
majoránka podle chuti
1 vejce
2 stroužky česneku (nemusí být)

Jak na to?

1. Nakrájenou zeleninu a brambory dám vařit do většího hrnce, zaliju 1 litrem vody, přidám bujon, osolím a nechám vařit.
2. Přidám předem namočené sušené houby včetně vody, ve které se máčely. Až bude zelenina hodně měkká, vyndám cibuli, celou mrkev a celer.
3. Na jíšku rozehřeju máslo, přidám hladkou mouku a míchám tak dlouho, až jíška zezlátne. Ihned ji vliju do vroucí polévky a nechám asi deset minut povařit.
4. Úplně nakonec rozklepnu vajíčko do skleničky, nešlehám a přes vidličku vmíchám do vařící polévky. Podle chuti přidám rozmačkaný česnek, majoránku a pepř.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Polévka z kořenové zeleniny s...
Polévka z kořenové zeleniny s...
Polévka z kořenové zeleniny s...
Polévka z kořenové zeleniny s...
Barevná fazolová polévka
Barevná fazolová polévka
Barevná fazolová polévka
Barevná fazolová polévka
Čočková polévka s klobáskou
Čočková polévka s klobáskou
Čočková polévka s klobáskou
Čočková polévka s klobáskou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat