×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí borůvkový džem
nad 60 minut , Snídaně , Snadné , Česká , Zavařeniny , Vaření ,

Domácí borůvkový džem

Co budu potřebovat

1 kg borůvek (3–4 litry)
500 g želírovacího cukru 2:1
3 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy (nemusí být)

Jak na to?

Byli jste na borůvkách a máte jich plno? Připravte si borůvkový džem.

1) Borůvky nasypte do většího hrnce a dobře promíchejte se želírovacím cukrem, případně s citronovou šťávou a přiveďte k varu.

2) Vařte pouze 3 až 5 minut.

3) Poté zavařeninu naplňte do sklenic, uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte 5 minut stát.

Tip do kuchyně

 

Podávejte například ke snídani s pečivem a máslem. Můžete ho ale využít i například při pečení cukroví.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Nevařená černorybízová

    Zavařeniny nad 60 minut
  • Jahodový džem s vanilkou

    Zavařeniny 30 minut
  • Rybízovo-jahodová zavařenina

    Zavařeniny nad 60 minut