Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Domácí borůvkový džem

Další recepty a články

Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s...
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s rebarborou
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s...
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s mátou

Domácí borůvkový džem

Tip do kuchyně

 

Podávejte například ke snídani s pečivem a máslem. Můžete ho ale využít i například při pečení cukroví.

Co budete potřebovat

1 kg borůvek (3–4 litry)
500 g želírovacího cukru 2:1
3 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy (nemusí být)

Jak na to?

Byli jste na borůvkách a máte jich plno? Připravte si borůvkový džem.

1) Borůvky nasypte do většího hrnce a dobře promíchejte se želírovacím cukrem, případně s citronovou šťávou a přiveďte k varu.

2) Vařte pouze 3 až 5 minut.

3) Poté zavařeninu naplňte do sklenic, uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte 5 minut stát.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí borůvkový džem

Snídaně Snadné Česká Zavařeniny Vaření Zavařeniny
Průměrné hodnocení 4 (47)

Tip do kuchyně

 

Podávejte například ke snídani s pečivem a máslem. Můžete ho ale využít i například při pečení cukroví.

Co budete potřebovat

1 kg borůvek (3–4 litry)
500 g želírovacího cukru 2:1
3 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy (nemusí být)

Jak na to?

Byli jste na borůvkách a máte jich plno? Připravte si borůvkový džem.

1) Borůvky nasypte do většího hrnce a dobře promíchejte se želírovacím cukrem, případně s citronovou šťávou a přiveďte k varu.

2) Vařte pouze 3 až 5 minut.

3) Poté zavařeninu naplňte do sklenic, uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte 5 minut stát.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s rebarborou
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s mátou

Inspirujte se podobnými recepty